Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Veszprém: bírónő és rendőrök a gyilkosság idején a bárban

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőre ígért tájékoztatást az MTI-nek a Népszabadság Online vasárnapi értesülésével kapcsolatban, miszerint több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patrióta bárban a Cozma-gyilkosság idején.

Az MTI megkeresésére Váradi Piroska megerősítette az internetes oldal hírét, miszerint az ügyben hétfőn nyilatkoznak. A portál azt írta, hogy a szolgálaton kívül a bárban tartózkodó rendőröket már ki is hallgatták, "bár egyes források szerint korántsem valamennyiüket", a bírónőt azonban a épszabadság tudomása szerint még nem. "Egyesek a rendőrökről azt gyanítják, hogy kvázi biztonsági emberekként voltak jelen, de erre nincs bizonyíték" - olvasható a hírportálon.

"Állítólag kevéssel a gyilkosság előtt a szolgálatban lévő járőrök is "benéztek" a Patriótába, de miután nem láttak okot az intézkedésre, az ott lévők igazoltatására, tovább álltak" - olvasható Népszabadság online kiadásában. Az internetes oldal szerint "az ott szórakozó bírónő pedig a hírek szerint a rendőrség felhívása ellenére máig nem jelentkezett tanúvallomásra".

A megyei főkapitányság szóvivője annyit közölt az MTI-vel vasárnap este, hogy egyenruhás rendőrök azon az éjszakán a Patriótától mintegy 400-500 méternyire lévő Latin nevezetű szórakozóhelyen jártak csak.

Előzmények

Február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta bárban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját. A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már a hét elején, Pesic pedig pénteken hagyta el a kórházat.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. lolita 2009. február 25. 11:08
  „Miert nem a gyilkost keresik?Bar tudom összetart a roma csalad olyanok mint a szerbek elnem aruljak egymast ez megvan bennük!”
 • 58. HarconaMarcos 2009. február 23. 23:10
  „Ha a roma-roma (c/c ) uzsora ügylet kapcsán elképzelhető ´dorgálást´ kizárjuk, akkor bizony félő, hogy itt néhány idióta KKK-t kezdett el játszani. Annak pedig élete végéig börtönben a helye aki ilyent csinál.
  ...
  Volt olyan hozzászóló, aki titkosszolgálati akciót sejt mögötte. Láttam én is az összeesküvés elméletet - ott is, amikor már kezdenénk elhinni, hogy Mel Gibson megőrült, nna akkor mozdul meg a kilincs...
  Elég paranoidnak tartom magam, de az akkor sem valószínű, hogy magyarok csinálnának ilyent - igazándiból országon belül ez senkinek sem érdeke. (Legalábbis ilyen durván.)
  Az viszont már az előző esetnél nekem is eszembe jutott, hogy akadhat ország, akinek érdeke lehet MO. ´destabilizálása´.”
 • 57. raffy2 2009. február 23. 21:36
  „nem ide tartozik a hozzászólásom,de szeretném tudni,hogy miért nem lehet hozzászólni a tatárszentgyörgyi témához? ha a szerki válaszolna esetleg...”
 • 56. raffy2 2009. február 23. 21:19
  „csak nem folyt a mutyizás?”
 • 55. eheh 2009. február 23. 19:24
  „46. hozzászólás gagarin

  hát ez isteni!!! csak sajnos igaz...”
 • 54. nocomment41 2009. február 23. 17:58
  „Lungo Drom: ,,polgárháborús helyzet lesz Magyarországon"
  A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: a tatárszentgyörgyi eset ,,fényesen igazolja", hogy nincs közbiztonság, a rendőrség tehetetlen, ezért pedig egyértelműen a kormány tehető felelőssé. Látszik, hogy a kormány alkalmatlan ennek a problémának a kezelésére, ezért új cigánypolitikára és új kormányra lenne szükség - hangsúlyozta. Szerinte az államnak elsősorban azokon a településeken kellene a rendőri jelenlétet biztosítania, ahol nagy a nyomor és a cigányság létszáma meghatározó.
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/618012”
 • 53. nocomment41 2009. február 23. 17:41
  „"Tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az országos rendőrfőkapitány a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében - tudta meg Papp Pétertől, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatójától az MTI"
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/617996”
 • 52. Freddy01 2009. február 23. 17:07
  „"sem komoly roma-nem roma konfliktus nincs a faluban"

  Az meg sem fordult a fejében, hogy roma-roma konfliktus volt ?????”
 • 51. nocomment41 2009. február 23. 16:10
  „"Agyonlőtték őket - mit kerestek a fekete BMW-k Tatárszentgyörgyön?"
  "A helyiek felfigyeltek arra, hogy az utóbbi napokban többször járt erre egy sötét vagy fekete színű BMW X5-ös terepjáró, még az is felmerült bennük, hogy rendőrjárőr." Nagycsécsen is ugyanilyen színű és típusú autót láttak a helyiek a környéken cirkálni a gyilkosság előtt.
  "Tatárszentgyörgy polgármestere, Berente Imréné nem tud fekete BMW-kről. Mint kérdésünkre elmondta, sem uzsoraprobléma, sem komoly roma-nem roma konfliktus nincs a faluban, "értetlenül állunk a történtek előtt". A fiatal, szimpatikus párral sem volt senkinek baja, nem jártak segélyért, a férfi nem jelezte, hogy ne tudná fizetni a lakáshitelt. A polgármester beszélt az érintett családdal, ők csak azzal tudják magyarázni a támadás okát, hogy romák."
  http://www.hirszerzo.hu/cikk.ez_nem_uzsoras-gyilkossag_volt_-_mit_kerestek_a_fekete_bmw-k_tatarszentgyogyon.98880.html”
 • 50. nocomment41 2009. február 23. 16:06
  „Meg nem erősített hírek szerint rendőr is volt a bárban : az "enyingi banda" tagjai között.”
 • 49. RickCartman 2009. február 23. 15:18
  „Scandall, 130kg-os 2 méteres rendőrök az amerikai filmekben vannak!Szerintetek a mai tizen- huszonéves ványadt, kólán-csipszen felnőtt, ezer-allergiás, tesiből felmentett, (a legutolsó sorkatonai bevonulásnál anno a sorozásnál 40%-ot tök alkalmatlannak nyilvánitottak!!!)monitorszemű, egérpadgerincű nemzedékből honnan lennének ilyenek? Ha valaki mégis kigyúrt, vállas,egészséges, jó mozgású, akkor az éppen nem a készenlétieknél vállal szolgálatot, hanem akár a barikád másik oldalán.Lesz belőle személyi testőr celeb mellett, diszpinty biztonsági őr bankrablás asszisztálásához, táskádat kiforgató, jegyzőkönyvet fel nem vevő, bemutatkozni nem hajlandó bolti-szarka-kergető, bármi.Valóban, az amerikai akciófilmek hős rendőreit a mozivásznon keressétek inkább..”
 • 48. MTT 2009. február 23. 14:48
  „46.-nak: szenzációs, megnéztem.”
 • 47. Kobak 2009. február 23. 14:13
  „46. hozzászólás gagarin 2009.02.23. 14:06

  Ez nagyon jó! Köszönöm!”
 • 46. gagarin 2009. február 23. 14:06
  „Kobak:talán ezt nem moderálják:http://www.youtube.com/watch?v=VQ7c45gs0kA”
 • 45. jockey 2009. február 23. 12:46
  „43. Freddy01

  Ha ez igaz, akkor gratulálok a rendőrségnek! Minek kell még megtörténni - pontosabban nyilvánosságra kerülni - hogy a kapafogú végre lemondjon?”
 • 44. Kobak 2009. február 23. 12:44
  „Megáll az eszem! Nem írok semmit, mert azt úgyis kimoderálnák...Megyek, inkább megnézem feloszlanak-e...”
 • 43. Freddy01 2009. február 23. 12:41
  „Szolgálaton kívüli rendőr az enyingi bandában?

  Egy szolgálaton kívüli rendőr is volt az enyingi bandában a Cozma-gyilkosság éjszakáján - értesült a stop.hu internetes portál névtelen forrásból. A rendőr neve, rangja és beosztása egyelőre nem ismert.  A hírportál feltételezése szerint a bandával érkező rendőr vehette rá távozásra azt a két szolgálatban lévő kollégáját, akik sajtóhírek szerint benéztek a veszprémi lokálba a késelés előtt.

  A Népszabadság úgy tudja, más szolgálaton kívüli rendőrök is lehettek a bárban, de ők nem vendégként, hanem kidobóként.

  A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap csak a járőrök elküldéséről szóló hírt cáfolta, azonban ugyanezt több szemtanú megerősítette. A kidobóként dolgozó rendőrökről szóló értesülésről már ígért felvilágosítást, de a megyei sajtószóvivő egész délelőtt elérhetetlen volt

  "Szolgálunk és védünk" ? De kit ?”
 • 42. Löw 2009. február 23. 12:34
  „néhány okostojáskának: az orvos bácsi is köteles ellátni mindenkit,akinek szüksége van rá. Független attól,hogy a számlázó gépe+fehér köpenye rajta van-e vagy sem. Azért vannak szabályok,hogy legalább abban ne kételkedjünk.”
 • 41. Scandalli 2009. február 23. 12:30
  „knifemaster!
  Én ezzel csak arra akartam utalni amit a tegnapi tv-híradóban is láthattál.Konkrétan a Operabál előtti tüntetésről ......ahol 6 an mentek a kb 17 éves punk gyerekre.Bennem csak annyi fogalmazódott meg,h vajon a szotjkára is rá mentek volna???.............mert ebben nem vagyok biztos.Sőőőőt ahol lakok ott a kancigánygyerek a maga 14 évével vidám autózhat a bmw-vel.........és nem állítják meg mert nehogy azt mondják,h azért állították meg mert cigó.És nincs 1 tökös gyerek aki megfogná és a pofájába vágná,h nem azért állította meg mert cigó,hanem mert 14 éves kis pöcs és jogosítvány nélkül autózik.Szal már 14 éves korban úgy szocializálódnak,hogy nekik aztán mindent szabad.....”
 • 40. knifemaster 2009. február 23. 12:00
  „Scandalli,
  azért a látszat néha csal(hat).
  Rokonom nőnemű,és "fekete öves" :) rendőr,T.bányán.Nem éppen elit környék.A 130 kiló esetleg elrettent látványra,de 60 kilóval is el lehet pakolni egy -moderálva..”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfordulásról beszélt Gyurcsány

A rendszerváltás alapértékei kerültek veszélybe az elmúlt hónapokban, és ezt a folyamatot a… Tovább olvasom