Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Veszélyes vagy sem

az új csomópont?

• A Fehérvári úti körforgalommal nagy baj van. Mindennap van koccanásos baleset, látom, ott lakom. Ki a felelős azért, hogy egy többmilliárdos kereszteződés balesetveszélyes?

A győri Fehérvári út–Ipar utca–Szigethy Attila úti kereszteződésben lévő, körgeometriájú jelzőlámpás (tehát nem körforgalmi szabályok szerint működő!) csomópontot június 23-án adták át. Az eddigi tapasztalatok a szakemberek szerint kedvezőbbek annál, mint amit olvasónk említ. Wimmer József, a Magyar Közút Kht. területi főmérnöke elmondta: főleg az átadás után, kezdetben valóban történtek itt koccanásos balesetek tájékozatlanság, hirtelen fékezések miatt.
A csomópontban a jelzőlámpás rendszer a próbaüzemelés időszakát éli (az átadástól számított két hónapig). Jelenleg még ezért nincsenek bekapcsolva a videokamerás és aszfaltba épített járműérzékelők. A próbaidő után a rendszer a mindenkori forgalomhoz igazodva úgymond önmagát korrigálja.
A tapasztalatok közül figyelemfelhívóként érdemes megemlíteni: ha valaki jobbra kis íves kanyarodásnál megindul, mert szabad jelzést kap, rögtön az első lámpánál meg is kell állnia pár másodpercre a keresztező gyalogosok, kerékpárosok védelme miatt. Erre ugyan kiegészítő jelzés is felhívja a figyelmet – de a lendületben előfordulhat a hirtelen fékezés, aztán egy koccanás hátulról...
Arra sem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hogy ebben a csomópontban ugyanúgy érvényesek például a sávváltási szabályok, mint az utakon általában. (A körforgalmat jelző táblák lámpahiba esetén érvényesek).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre hoznám…

Szolgálati úton vagy szabadságon járva sokan sokféleképpen nézünk szét otthonunktól távol. Gyakorta… Tovább olvasom