Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Veszélyes utószezon - Forróság és nagy forgalom az utakon

Az idei nyár eddig nem kedvezett a nyaralásra vágyóknak, így az augusztus végén beköszöntött forróság miatt várhatóan sokan indulnak útnak a hétvégén és az azt követő napokban, hogy kihasználják a strandidőt.
A hirtelen érkezett forróság miatt azonban nemcsak a megnövekedett forgalom következtében kell elővigyázatosabban közlekedni, a nagy hőségben gyakran figyelmetlenebbek, türelmetlenebben vezetnek az autósok, ezért jelentősen megnő a balesetek veszélye – figyelmeztetnek az Europ Assistance Magyarország szakemberei, akik csak augusztus első felében több mint nyolcszáz alkalommal siettek az ügyfelek segítségére.

Az időjárás-előrejelzés szerint a jövő hét elejéig nem várható számottevő lehűlés. A hétvégén emiatt jelentősen megnövekedett forgalomra kell számítania azoknak, akik a volán mögé ülnek. Várhatóan sokan indulnak útnak, hogy kihasználva a későn érkezett nyarat, vízpartra utazzanak. A nagy forgalom miatt pedig jelentősen megnő a balesetek veszélye.

A megnövekedett forgalom veszélyeit támasztja alá a KSH statisztikája is, amely szerint a legtöbb baleset május és október között történik. 2010-ben ez a szám az éves baleseteknek mintegy 60%-át tette ki.

„Tapasztalataink és a statisztikák is azt mutatják, hogy nagyobb forgalomban és hőségben jelentősen megnő a balesetek száma. Emiatt júliusban és augusztusban több baleset történik az utakon, mint az év többi részében. Idén júliusban például 1380 esetünk volt, ami közel 42%-os növekedést jelent a júniusi adatokhoz képest. Augusztus első felében pedig már 832 alkalommal kellett ügyfeleink segítségére sietnünk.”– mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország vezérigazgatója.

Az assistance szolgáltatással azonban bármikor nyugodtan indulhatunk akár hosszabb útra is, ugyanis nemcsak itthon, de más országban is számíthatunk a biztosító segítségére. Idén az Europ Assistance Magyarországhoz bejelentett esetek 38%-a külföldön történt. Egész évben kiemelkedően sok bejelentés érkezett Romániából és Horvátországból, júliusban már mindkét országban meghaladta a 120-at.

„Külföldön már egy kisebb probléma megoldása is gyakran lehetetlennek tűnhet. Gondoljunk csak a nyelvi nehézségekre! Természetesen ilyen esetekben is bátran hívhatjuk az AutoSOS segélyvonalát, akik még önhiba esetén is díjmentesen nyújtanak segítséget, a tolmácsolásban is segítenek, vagy akár csereautót biztosítanak.” – tette hozzá Kalmár László.

Az Europ Assistance Magyarország 2011-ben az első hét hónapban közel 7 ezer esetben sietett a bajbajutott autósok segítségére. A leggyakrabban csereautót vagy taxit biztosított, de számos alkalommal gondoskodott a szállás illetve a hazautazás megszervezéséről és költségéről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős férfit gázolt el egy autó a 10-es főúton

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt az idős férfit, akit a 10-es főút solymári… Tovább olvasom