Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Verték, megalázták, ölt

Fél év múlva szabadul a kalocsai fegyházból a 42 éves Ágnes. Élettársa hosszú évekig verte, terrorizálta.

Fél év múlva szabadul a kalocsai fegyház és börtönből a 42 éves Ágnes. A háromgyermekes asszonyt erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el. Élettársa hosszú éveken át verte, terrorizálta.

Az asszony a börtön szürke, kantáros nadrágját viseli. Hosszú, fekete haját összekötve hordja. Amikor beszél, nyíltan a szemembe néz. Egy kis faluban élt három gyermekével és élettársával, aki gyakran ütötte-verte. Ágnes több alkalommal feljelentette a férfit a rendőrségen. Mégsem tudtak elmenekülni, a férfi mindig megtalálta őket.

– Ha bezártuk az ajtót, az élettársam baltával törte ránk az ablakot – mesélte Ágnes. – Többször feljelentettem a rendőrségen, mert megvert, de minden alkalommal vissza is vontam egy-egy újabb verés után. Megfenyegetett, féltem. Olyan is volt, hogy éjszaka, télen szaladtunk előle, mezítláb. Amikor elmenekültünk otthonról, az anyámat fenyegette meg: pisztolyt szorított a fejéhez. Végül visszamentünk hozzá.

Ágnes erős felindulásból elkövetett emberölésért tölti büntetését. A legkisebb gyermeke első osztályos volt, amikor a nő Kalocsára került.

 – A kicsike bilincsben látott meg először. Sokkot kapott, három napig meg sem tudott szólalni. Szerettem volna, ha legalább az egyik kezemről leveszik a bilincset, amikor jön hozzám, de nem lehetett.
Ágnes aggódik, hogy kap-e majd munkát. Korábban elit irodaházakat takarított. Ez bizalmi állásnak számított, háromhavonta kértek tőle erkölcsi bizonyítványt.

– Ilyen háttérrel hova vesznek fel dolgozni? – kérdezi aggódva. Holott Ágnes a börtönben már elvégzett egy nyolc hónapos bőrtárgykészítő-tanfolyamot. Most számítástechnika-tanfolyamra jár, egyelőre nehezen barátkozik a géppel.

Ágnesnek a hite ad erőt. Sok időt tölt a börtönkápolnában. Ahogy visszatekint az életére, úgy gondolja, ennek így kellett történnie. Az ő helyzete, élete, körülményei hozták úgy, hogy nem bírta már tovább a sok verést, kínzást, megaláztatást. Tudja, hogy bűnös. Ha lehetne egy kívánsága, ami teljesül, akkor szeretne visszamenni az időben.
– Szeretném kitörölni a gyerekekből ezt a rémséget! Szeretnék békességben élni a gyerekekkel! Nekem könnyebb lesz, mert én családba szabadulok. Engem otthon várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser… Tovább olvasom