Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Versenyvizsgákon döntenek az uniós állásokról

Kétnapos versenyvizsgáztatás lesz a héten az Európai Unió személyzeti ügyeit intéző hivatalban, az EPSO-ban: a 41 ezer jelentkezőből 1060-at vesznek fel - olvasható az EU hivatalos weboldalán.
Szerdától azok vizsgáznak, akik jelentkeztek az EU 2005. július 20-án megjelent álláshirdetésére, amelyben állandó munkára adminisztrátorokat (Európai Közigazgatás, HR, jog, pénzügyi menedzsment, gazdaság/statisztika és audit területeken) és asszisztenseket (pénzügyi menedzsment és projekt-menedzsment területeken) kerestek, a jelentkezés lehetősége mind a 25 tagország polgárainak számára fennállt.

A legtöbb EPSO-versenyvizsgához hasonlóan három lépcsőben zajlik a vizsgáztatás, lesz előszelekciós teszt, írásbeli teszt és szóbeli tesz. Minden versenyszakasz végén eredményt hirdetnek, s akinek nem sikerült a vizsga, az kiesik, nem versenyhet tovább.

A jelölteket 43 vizsgaközpontban tesztelik, az előszelekciós vizsga szerdán, az írásbeli teszt pénteken lesz, fél tízkor kezdődik és délután öt óráig tart. A szóbeli vizsgára később kerül sor. A 41 ezer jelentkezőből várhatóan 1060-at alkalmaznak.

Vélhetően ez lesz az olyan utolsó versenyvizsga, amelyen a jelöltek papíralapú teszteket töltenek ki. A nem állandó személyzet kiválasztására az EPSO már alkalmazott számítógépes válogatási és tesztelési rendszert, ezt a jövőben az állandó személyzet kiválasztására is használni fogják.

A jelentkezők az EPSO weboldalán, saját EPSO-profiljukon keresztül értesülnek a vizsgával kapcsolatos tudnivalókról. A vizsgán való megjelenésükkor fel kell mutatniuk személyes meghívólevelüket. Az EU közleményben kérte az újságírókat, hogy jelenlétükkel ne zavarják a vizsga menetét.

Ezeknek a versenyvizsgáknak nincs közük a tíz új tagország polgárai számár szervezett vizsgákhoz, és nem befolyásolják az „újaknak" fenntartott munkahelyek számát.

Az EPSO még az idén újabb versenyvizsgákat szervez, ezeken már csak az új tagállamok, valamint a jövőre csatlakozó Románia és Bulgária polgárai vehetnek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus motorbaleset Kalocsánál

Meghalt a vezetője annak a motornak, amely kisodródott az útról és több fának nekiütközött szombaton… Tovább olvasom