Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Versenyben a fürdőzőkért

Csúszdák, pezsgőfürdők, élménymedencék. Lassan szinte kötelező kellékek minden strandon. A szegedi Ligetfürdő felújítása és a mórahalmi fürdő további bővítése tavaly látványosan növelte a kínálatot. Élménymedencékért, csúszdáért már nem kell sokat utazni, sokszínű a kínálat Csongrád megyében is.
Egy apró, elavult fürdő helyére varázsoltak víziparadicsomot a mórahalmiak. Fotók: Karnok Csaba
Az elmúlt években az egész országban látványosan megújultak a fürdők, vagy szinte a semmiből újak épültek. Óriási kínálat, egyes szakemberek szerint gyakorlatilag túlkínálat alakult ki. Az Állami Számvevőszék szerint a fürdők általában veszteségesen vagy nullszaldósan működtethetők. Igazi hasznot a fürdő csak akkor hoz, ha megfelelő szálláshely kapcsolódik hozzá. A fürdőket működtető önkormányzatoknak ugyanis elsősorban az az üzlet, ha a térségen kívülről, hosszabb időre érkeznek turisták. A hasonló szolgáltatást nyújtó fürdőknek pedig össze kell fogni.

A megyében a leglátványosabb fejlődést Mórahalmon érték el. Mára a kisváros fürdője nyújtja a legváltozatosabb szolgáltatásokat vendégeinek. Az újonnan épített fürdő szinte a semmiből született – a belvárosban. Az elavult strand és gyógyfürdő helyén egy víziparadicsom nyílt az Alföld közepén. A megyében csak itt található gyógy-élménymedence, ahol a bugyogó, barna gyógyvíz kellemesen masszírozza a fájó testrészeket.
De Mórahalom fürdője hatalmas családi szórakozóhely is, gyermekeknek kedves pancsoldákkal, élménymedencével. Az Erzsébet fürdő különlegessége még a rendezvénymedence, ahol a vízbe telepített bárpultnál szolgálják föl a hűsítőket. A fürdő területét igyekeztek bővíteni, új épületszárnyak, medencék épülnek. A szegediek számára csábító, hogy idén egy nagy parkolót is nyitottak a fürdő közelében, és a buszállomás is csak pár száz méter.

A megyeszékhelyen az Anna fürdő felújítása mellett kevesebb pénz jutott a strandokra. Az újszegedi Ligetfürdő korszerűsítése tavaly fejeződött be: hatalmas élménymedencét alakítottak ki, amelybe négy csúszdán csobbanhatunk. A víz kellemes, langyos, különböző dögönyözőket, sodró folyosót, masszázságyakat, buzgárokat próbálhatunk ki. A város legnagyobb szállodája, a Forrás fedett gyógyfürdőn keresztül kapcsolódik a strandhoz. A szegediek büszkesége és gondja is egyben a Partfürdő. A csodálatos fekvésű folyóparti strandot minden évben elönti a Tisza. Mire a vastag iszapréteget eltávolítják, az épületeket helyreállítják, el is megy a fél szezon. A Partfürdő minden szépítő igyekezet ellenére inkább „retro", mint „trendi". A hetvenes-nyolcvanas évek elöregedett lábas üdülőházai állnak a strandon, az egykori főépület üres, romos, az egykori Tisza Gyöngye diszkó telkét a strandból az előző önkormányzat kiemelte, eladta. Aki azonban a folyóparton szeretne elnyúlni a füvön, remélheti: az iszap eltakarítása után a Partfürdő júliusra megnyílik.

Sziksósfürdőn aquaparkot építtetett volna az önkormányzat. A dorozsmai fürdőtó környékében több cég is látott fantáziát, de olyan ajánlat, amelyet a város el tudott volna fogadni, nem érkezett. Sziksóstó egyelőre marad békés, kissé félreeső, nyugodt fürdőhely. A négyzetessé alakított tó egyik partján elbontották a betonpartot, homokot hordtak oda, a lejtős parton „plázs" alakult ki, a vízen játszószigetek ringnak. A változatos kínálat próbájához már csak jó idő kellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom