Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Veronika legboldogabb karácsonya

A Kisalföld cikke nyomán ajándékokkal halmozták el az olvasók a gyermekeit viszontagságos körülmények közt nevelő roma házaspárt.
Fotó: Szük Ödön 0251-SZO-1475.JPG A legboldogabb ünnep: Az olvasók majdnem harminc babával lepték meg Veronikát.
Csütörtöki számunkban írtunk arról a győri roma házaspárról, amely két gyermeket nevel egy szoba-konyhás, víz és villany nélküli lakásban. A rokkantnyugdíjas édesapa és a munkanélkülivé lett édesanya szomorúan mesélte, hogy három éve már karácsonyfát sem tudnak venni a lányaiknak. Az olvasók cikkünk megjelenése után rengeteg ajándékkal halmozták el Veszprémiéket.
Csütörtök óta folyamatosan csengtek a telefonok a szerkesztőségben, s a jó szándékú emberek arról érdeklődtek, hogyan és mivel tudnának segíteni nekik. Az összegyűjtött ajándékokkal tegnap újra felkerestük a családot. Az édesanya örömmel mutatta, mennyi mindent vittek el személyesen is hozzájuk az emberek. Karácsonyfa ezúttal három is lett, a felesleges kettőt így továbbadhatták más rászoruló, ismerős családoknak. Volt, aki pénzt küldött a fenyőre, akadt, aki ágynemű-garnitúrával lepte meg őket. Több táska jó minőségű ruhát, cipőt kaptak. Tartós élelmiszerekkel is bőségesen elhalmozták őket, szaloncukorból is többkilónyi gyűlt össze. Bár villanyuk nincs, mikrosütő és vasaló is került a fa alá, s akadt, aki 10 mázsa fát vitetett a házukhoz. Több hivatalos városi szerv is ellátogatott hozzájuk, s Veszpréminének felajánlották, hogy segítenek a munkakeresésben is. A fiatalasszony álmában sem gondolt arra, hogy ilyen sokakat megindít a történetük. Az emberek újra visszaadták neki a hitét, s mint mondta: újult erővel, bizakodva vág neki férjével és gyermekeivel együtt 2003-nak.
Életük legszebb ünnepén a legboldogabb a nyolcesztendős Veronika volt, aki nem tudott betelni a temérdek sok ajándék látványával. Az olvasók majdnem harminc babával kedveskedtek neki. A finomabbnál finomabb csokoládékat pedig olyan mohón tömte magába, mint aki soha nem evett még édességet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evazáró évzáró

Megyénkben elérheti a háromezret azoknak a vállalkozóknak a száma, akik jövőre az egyszerűsített… Tovább olvasom