Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Verespataki földet vett Gyurcsánynak a Greenpeace

A Greenpeace Magyarország Egyesület egy négyzetméternyi földet vásárolt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részére a romániai Verespatakon, hogy segítse megakadályozni a beruházást – adta hírül a Népszabadság.
A verespataki aranybánya-beruházás ellen küzdő Alburnus Maior nevű helyi zöldszervezet fél évvel ezelőtt indított akciójához csatlakozott a magyar partner. Az Alburnus Maior neves személyiségek nevében vásárol földet, így kérve segítségüket – mondta el a Népszabadságnak Mózes Szabina, a zöldszervezet sajtószóvivője.

Mindeközben a lap Kolozsvári tudósítója szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy Bukarest azt tervezi, hogy engedélyez a verespataki aranybánya kiépítését. A Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) kanadai-román bányavállalat májusban benyújtotta a román környezetvédelmi tárcának a tervezett, ciántechnológián alapuló bánya környezeti hatástanulmányát, majd ahhoz a régi, lejárt területrendezési engedély helyett újat mellékelt.

A román környezetvédelmi miniszter már többször közölte: ha a tanulmány figyelembe vesz valamennyi európai normát, s ha az RMGC minden előírást teljesít, a kormánynak nincs oka a projektet elutasítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőt, ólomkatonát tessék!

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom