Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Verebes könyv, sok fotóval

A Hotel Szieszta egyre határozottabban kér részt a város kulturális életéből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tegnapi könyvbemutató. Odze György Verebes Istvánról szóló könyvét kellemes hangulatú partnertalálkozó keretében mutatta be Pluzsik Tamás.

Az eseményen vendégként volt jelen Verebes István és Szebeni András fotóművész, aki a kötet fényképeit készítette. 

Az est során kiderült, a könyv kiadója francia példa nyomán készít sorozatot ismert emberekről. A következő könyv Alföldi Róbertről, míg a harmadik – amelyet Verebes ír és Szebeni fotóz – Hernádi Juditról szól. Verebes István szerényen beszélt a könyv születéséről, míg Szebeni arról szólt, a könyvben szereplő helyszínek mindegyikén együtt jártak. Ebben a könyvben a fotók – több mint 160 – nem csupán illusztrációk, hanem önálló életet is élnek. Nem véletlenül választotta Verebes Szebenit társszerzőnek Odze György mellé, mert mint megtudtuk, több évtizedes barátság köti össze őket. Éppúgy, mint Odze Györggyel, aki írónak is kiváló, de „civilben" diplomata. Jelenleg Pekingben teljesít szolgálatot.

Beszélgetés közben sok mindenről szó esett: pénzről, irigységről, kritikáról és természetesen művészetről, színházról, színésznőkről és színészekről, de mindenekelőtt Verebes Istvánról, aki nem csupán színész, rendező, író, hanem sokszor dicsért és bírált közszereplő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sean Penn az iraki miniszterelnök-helyettesnél

Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes Bagdadban fogadta az Irakban tartózkodó Sean Pennt, s az… Tovább olvasom