Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Vejedre ütök (Meet the fockers)

Az Apádra ütök óta tudjuk, a Byrnes-család körül nem minden az, aminek látszik. Most megismerkedhetünk a másik féllel. Byrnes-ék ismerkedő látogatása Beckuréknál, Floridában. A bonyodalmak csak most kezdődnek...
rendező: Jay Roach

forgatókönyvíró: John Hamburg
operatőr: John Schwartzman
vágó: Jon Poll

szereplő(k):
Ben Stiller (Gaylord 'Greg' M. Focker)
Teri Polo (Pamela Martha Byrnes)
Robert De Niro (Jack Byrnes)
Barbra Streisand (Roz Focker)
Dustin Hoffman (Bernie Focker)
Blythe Danner (Dina Byrnes)
Alanna Ubach (Isabel)


A film sztorija

Négy évvel ezelőtt a közönség láthatta, amint Greg Beckur egyetlen hétvége leforgása alatt elveszti poggyászát, felgyújtja a kertet, kicsit elveti a sulykot vízi röplabdázás közben, befest egy macskát, és hazugságvizsgálaton esik keresztül, mégpedig Jack Byrnes jóvoltából - aki nem más, mint a barátnőjének apja, akiről kiderül, hogy nem is ritka virágokkal foglalkozik, hanem ex-CIA ügynök, és ritka kemény csávó. Ez volt az Apádra ütök, a kirobbanó sikerű vígjáték, mely több mint 300 millió dollárt kaszált világszerte. Most Greg végre bekerült a Bizalom Körébe, és minden remekül megy.

Menyasszonyával, Pammel izgatottan tervezik az esküvőt, és már csak egy incuri-pincuri apróság maradt, ami hiányzik az oltár felé vezető úton: a leendő apósoknak-anyósoknak együtt kéne tölteniük egy hétvégét. Így hát Greg és a Byrnes család Jack vadiúj (golyóálló karosszériával és öt centis plexiüveggel felturbózott) lakókocsijával elindulnak a Beckur Szigetre, Bernie és Roz Beckur birodalmába.

A következő 48 órában a menyasszony és a vőlegény szüleinek alkalmuk lesz megismerni egymást.

A dolgok remekül mennek, míg Jack rá nem jön, hogy az ügyvéd és az orvos, akiket Greg bemutatott, valójában egy otthonülő liberális apa és egy nyugdíjas-szexre specializálódott terapeuta. Aztán van még egy kis fiaskó a lakókocsi slozijával, egy túlontúl lelkes focimeccs, egy titkokat rejtő kubai kajaszállító, valamint az apró incidens a kisbabával és a ragasztóval... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Ez a kvartett, ha semmit sem csinál a filmvásznon, akkor is dől a
közönség, be a moziba és ott benn a röhögéstől, egyaránt. Ráadásul nem is bírják a tétlenséget. De Niro, a "Mr.Karótnyelt" CIA-ügynök, amint asszimilálódik az életvidám és szabadszájú, szabadszellemű zsidó családba, közben arca grimaszversenyre kel Jim Carrey-vel, aki egy másik színész, másik filmben. Nem tudni, ki akkor most a "gumiarc", de szerintem most Bobby bácsi vezet. Barbra Streisand temperamentuma forgószélhez hasonlatos, nem kétséges ki hordja a kalapot a családban, a férjét alakító Dustin Hoffman inkább a házitündér. Alakja a tipikus zsidó kisemberé, de azé, aki túláradóan pozitív életszemléletéből fakadóan felülemelkedik mindenen. Fia, Stiller bamba képet vág majd mindenhez, ez éppen elég a felharsanó röhögéshez. A Byrne-bébi édi, mégpedig nagyon. Mellettük Teri Polo és az anyját alakító Blythe Danner csak mellékszereplő lehet, de azért kapnak ők is néhány mosolyt fakasztó pillanatot."
A teljes cikk

mozinet.hu - SzB

"A meglehetősen döcögős kezdés után Jay Roach rendező aligha tehet jobbat, mintsem hagyja érvényesülni legendás színészeit – akik élve a felkínált lehetőséggel végigbolondozzák a filmet. Az ezúttal is abszolút elemében lévő De Niro remek partnerre akadt a tökéletes ellenpórust jelentő Dustin Hoffman személyében, akik mellett a fő humorforrásnak szánt Ben Stiller kizárólag harmadhegedűs lehet. Végső soron a Vejedre ütök hozza elődje színvonalát, ami maradandó filmélménnyel biztosan nem, de majd’ kétórányi, jobbára habkönnyű szórakozással kecsegtet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécsben is bemutatkozik a Mediawave

Hétfőtől Bécsben is bemutatkozik a Mediawave, a győri székhelyű nemzetközi művészeti fesztivál. Tovább olvasom