Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Vegyen széket!

Tíz faszéket maga a tervező vett meg, hogy az épülő győri városi és egyetemi csarnoknak kényelmes legyen a nézőtere. Rosta Csaba szeretné, ha minél több vállalkozó követné a példáját.
Rosta Csaba a megvásárolható székekkel
A Széchenyi-egyetem épületegyüttese mögött készülő komplexum építési területe előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatót Rosta Csaba építész, a győri Ras Építőipari Kft. vezetője Győrött.
A leendő városi és egyetemi csarnokról elmondta, hogy ott 3 ezer – 2 ezer állandó, ezer mobil – ülőhely lesz és tervezőként szeretné, ha azoknak minél nagyobb része lenne kényelmes és strapabíró. A célnak szerinte a zöld műanyag széknél jobban megfelel a hátat megtámasztó, fából készülő változat, melyet be is mutatott. A lelátók komfortossá tételét pedig azzal indokolta, hogy az épület nemcsak sportesemények tartására, hanem kulturális programok, konferenciák rendezésére is alkalmas lesz.

Mindezek miatt – hogy a csarnokban ne a különben odakerülő műanyag ülőalkalmatosságok legyenek többségben – a tervező tíz faszéket megvett. Örülne, ha minél több vállalkozó vagy helybeli ugyanezt tenné és ezáltal személyesebben kötődne az új intézményhez. A székek tartószerkezete egyébként azonos, ám míg az egyik fajta nettó 5500, a másik 7500 forintba kerül.

 Azok az adományozó kedvűek, akik követni szeretnék Rosta Csaba példáját, a polgármesteri hivatal városépítési irodájával köthetnek a közérdekű kötelezettségvállalásról megállapodást. Év végéig kell az összeget befizetniük, és cserébe a csarnokban márványtáblán megörökítik nevüket. Érdemes mielőbb jelentkezniük, mert szeptemberben ér a kivitelezés a székek beszerelésének fázisába és időben meg is kell rendelni az ahhoz valókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hónapokig temetetlenül

Két, több mint harminc napja temetetlen holtat tároltak (tárolnak) a megye egy-egy intézményében… Tovább olvasom