Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Vegye sorra!

Az érelmeszesedés gyermekkorunkban kezdődik. Öröklött hajlamunkon túl a magas vérnyomás, a cukorfelhasználási zavarok (mint a cukorbetegség), a vérzsírbetegségek (legismertebb módon a magas koleszterinszint), a túlsúly (főleg, ha valaki „pocakot ereszt”) és nem utolsó sorban a dohányzás (még az is, ha környezetünkben dohányoznak) áll a baj mögött. Lássunk most kilenc kérdést! Vegye sorra türelemmel!

1. Volt már szívinfarktusa vagy szélütése, érmqtétje vagy értágítása? 2. Tud cukorfelhasználási zavaráról vagy kifejlődött cukorbetegségéről? 3. Szülei vagy testvérei közül a férfiak között 55 vagy a nők között 65 éves kor előtt volt valakinek szívinfarktusa, szélütése, érmqtétje vagy értágítása? 4. Szülei vagy testvérei között van, vagy volt cukorbeteg? 5. Haskörfogata köldöke magasságában 80 cm (hölgyek), illetve 94 cm (urak) feletti? 6. Életkora 55 (hölgyek), illetve 45 (urak) év feletti? 7. Tud magasvérnyomás-betegségéről vagy szed vérnyomáscsökkentő gyógyszert? 8. Tud vérzsírbetegségéről vagy szed vérzsírcsökkentő gyógyszert? 9. Még mindig dohányzik, vagy csak 10 éven belül hagyta el azt?
Ha egyetlen kérdésre is „igen” a válasza, veszélyben lehet! Jöjjön el az érvonathoz! Én is várom április 6-án, 7-én és 8-án, 10 és 18 óra között Sopronban, a pályaudvaron. Igen! Hozzánk is eljön az érvonat! Hozza el családját! Segítsen, hogy segíthessek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom