Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Végső búcsút vettek Zenthe Ferenctől

Végső nyugalomra helyezték tegnap Zenthe Ferencet, a nemzet színészét, akit családtagjai, pályatársai, tisztelői kísértek utolsó útjára Budapesten, a Farkasréti temetőben.
A hamvasztás utáni búcsúztatás kezdetén művészek és barátok álltak díszőrséget a 86 éves korában, július 30-án elhunyt Kossuth- és Jászai-díjas színész urnája mellett.
„ Zenthe Ferencnek megvolt az a különös képessége, hogy az is személyes jó ismerősének tartotta őt, aki soha nem találkozott vele” – mondta a ravatalnál Hiller István kulturális és oktatási miniszter, hozzáfűzve, hogy „az igazi titok” a művész személyiségében rejlett; lefegyverző harmónia áradt belőle, a nagybetűs Természetesség.
A kiváló és érdemes művész emberségét, tisztaságát, derűjét emelte ki a Madách Színház és az egész magyar színésztársadalom nevében szóló Huszti Péter színművész, majd Horváth Ádám rendező is, búcsúzva a Tenkes kapitányától, Jóbtól, a Szomszédok Taki bácsijától, a Szabó család Kárpáti Zoltánjától, számtalan színházi előadás és hetvennél több film szereplőjétől. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlőt, édesem!

A nap-érlelte szőlő segítségével könnyen és gyorsan megszabadulhat súlyfeleslegétől. Tovább olvasom