Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Véget értek a érettségik

Véget értek a 2007-es év tavaszi vizsgaidőszakának érettségi vizsgái, amelyeken 124 ezer diák, több mint 484 ezer vizsgát tett le – az egyes tárgyakból az általuk választott - közép vagy emelt szinten.
Nemcsak a középiskola utolsó évfolyamát végzők érettségiztek, akiknek az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez legalább öt – négy kötelező és egy választott - vizsgatárgyból kellett eredményes vizsgát tenniük, hanem az alacsonyabb évfolyamokra járók is tehettek egyes vizsgatárgyakból ún. előrehozott vizsgát, míg a már érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők – felsőoktatatási felvételük érdekében – kiegészítő, ismétlő, szintemelő vizsgákat.

A diákok – az idegen nyelveken letett különböző szaktárgyi vizsgákkal együtt – középszinten 189, emelt szinten 101 tárgyat választottak a vizsgákon. A május 4-e és 25-e között lezajlott írásbeli vizsgákon 756-féle vizsgaanyag (feladatlap, javítási- értékelési útmutató, egyéb elektronikus anyag) került felhasználásra, amelyek (a korábbi vizsgaidőszakok anyagaival együtt) megtekinthetők az OH OKÉV honlapján. (www.okev.hu)

A 16 írásbeli vizsganapon a diákok összességében több mint 1,1 millió feladatlapot oldottak meg. Élve a jogszabályi lehetőségekkel, a kijavított dolgozatokat megtekinthették, a szaktanár javítására vonatkozóan észrevételt tehettek, amelyeket még a szóbeli vizsgák előtt elbíráltak.
Az emelt szintű szóbeli vizsgákon június 7-e és 13-a között a tanulók 300 vizsgahelyszínen, összesen 2574 egyenként 3-3 főből álló független tantárgyi bizottság előtt vizsgáztak.
Végül a június 18-ától 29-éig tartott középszintű szóbeli vizsgákkal zárultak le az érettségi vizsgák.

A vizsgákon 3716 vizsgabizottság működött és állapította meg az egyes vizsgaeredményeket, valamint állította ki az ezekről szóló érettségi bizonyítványokat, illetve tanúsítványokat.

Az érettségi vizsgák az alapos előkészítésnek, az alkalmazott eljárásoknak, valamint a vizsgákon közreműködők – vizsgáztató tanárok, elnökök, szervezők – gondos, lelkiismeretes munkájának köszönhetően zökkenőmentesen zajlottak, azokat érdemben megzavaró esemény nem történt.

A következő, 2007. október-novemberi érettségi vizsgaidőszakra a jelentkezési határidő 2007. szeptember 5-e. Az október-novemberi vizsgaidőszakban csak az arra kijelölt középiskolák szerveznek érettségi vizsgát. Az érettségi vizsgáztatásra kijelölt középiskolák, valamint a részletes jelentkezési információk augusztus közepétől lesznek megtekinthetők az OKM, valamint az Oktatási Hivatal OKÉV honlapján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi pasink: Petrovicz Roland

Tovább olvasom