Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Véget ért a tüntetés a Hősök terén

Budapest - Véget ért az előrehozott választásokért tartott civil demonstráció vasárnap este nem sokkal hat óra előtt a Hősök terén. A résztvevők többsége már elindult hazafelé, legtöbben a Városliget, illetve az Andrássy út irányába.

19 óra 38 perc - Szépen hazaindult a többség 

A téren este hat óra után néhány száz ember maradt még, a színpad elbontása közben szóló zenét hallgatják - jelentették a Független Hírügynökség tudósítói. A rendezvény befejezése után a Magyar Gárda több csoportja elindult az Andrássy úton át a Kossuth térre, egy oda bejelentett demonstrációra.

17 óra 43 perc - 20 éve nem volt "nagytakarítás" a politikában 

Palkovics Imre arról is beszélt, hogy 20 éve nem volt "nagytakarítás" a politikában, azóta is megmaradt a kádári politikai garnitúra.

A térre délután négy óra után visszaérkezett a Gój Motorosok csapata, amely a civilek petíciójával a Sándor-palotához, a Köztársasági Elnöki Hivatalba ment. Egy másik csapat is elment korábban egy petícióval az MSZP székházához.

A pártszékházban senkit nem találtak, aki átvette volna a dokumentumot, a Sándor-palotában azonban át tudták adni petíciójukat a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik főosztályvezetőjének. A Független Hírügyünökség helyszíni tudósítóinak tapasztalata szerint a rendezvényre összegyűlt tömeg négy óra után csökkenni kezdett.

A demonstrálók jelenleg még megtöltik a Hősök terét, az Andrássy út körülbelül 100-150 méteres szakazát és a Dózsa György utat a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum között.

14 óra 58 perc - 12 pontos kiáltvány

Tíz-tizenötezer fősre duzzadt az előrehozott választásokért demonstráló tömeg vasárnap délután fél három után a Hősök terén. A rendezvényre továbbra is minden irányból folyamatosan érkeznek.

Időközben a Magyar Konzervatív Alapítvány egyik képviselője a színpadon felolvasta a civilek által összeállított 12 pontos kiáltványt.A Civil Összefogásért Fórum vasárnap délután kettő órától hirdette meg az előrehozott választásokért tartott demonstrációját.

A kezdeményezéshez számos civil szervezet csatlakozott. Kint van például a téren a Magyar Gárda is. A rendezvényre összegyűltek a Hősök tere mellett elfoglalják a Dózsa György utat is, így a rendőrök a környéken a forgalmat elterelik.

14 óra 16 perc - Teljesen megtelt a Hősök tere 

Több ezren gyűltek össze vasárnap délután kettő órára, a Civil Összefogás Fórum előrehozott választásokért tartott demonstrációjának kezdetére. Az összegyűlt tömeg a tér mellett a Dózsa György utat is elfoglalja, így az autósokat a rendőrök a környező utcákba terelik. A demonstrálók között egyébként rengeteg nemzeti színű, és mindössze néhány árpádsávos zászlót látni.

Jelenleg a színpadon elhangzó beszédeket hallgatják az emberek. A helyszínen kordonok nincsenek, és rendőket se látni. A demonstrációra minden irányból folyamatosan érkeznek az emberek - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A civilek már korábban megfogalmaztak egy 12 pontból álló petíciót, illetve egy levelet is írtak Sólyom László köztársasági elnöknek címezve.

A petícióban szerepel - egyebek mellett -, hogy követelik az ország félrevezetéséért felelősök kizárását a közéletből, a magyar föld és otthonok védelmét, az oktatás és az egészségügy kiemelt állami támogatását, a közbiztonság megteremtését, magyar állampolgárságot a határon túli magyaroknak, hiteles tömegtájékoztatást, a sajtó függetlenségét.

Az államfőnek címzett levélben pedig azt kérik Sólyom Lászlótól, hogy éljen minden alkotmányos jogával és morális lehetőségével az előrehozott országgyűlési választások érdekében. A levél aláírói közt szerepel - mások mellett - a Makovecz Imre nevével fémjelzett Magyarországért Egyesület, a MAGOSZ, a Magyar Szociális Fórum, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Polgári Körök Országos Szövetsége.

6 óra 49 perc - Megfogalmaztak egy petíciót

A rendőrség is készül a rendezvényre, az már biztos, hogy kordonok nem lesznek. A demonstráció miatt már szombat este nyolc órától forgalomkorlátozások lépnek életbe a Hősök tere környékén.

A parlament feloszlatásáért és az előrehozott választásokért tart nagyszabású demonstrációt vasárnap délután kettő órától a Hősök terén a Civil Összefogás Fórum.

A megmozduláshoz már számos civil szervezet csatlakozott. Kelemen András, szervező korábban azt mondta, hogy a rendőrségen 20 ezres létszámot jeleztek, de az eddigi érdeklődés alapján már biztos, hogy sokkal többen lesznek.

A civilek már megfogalmaztak egy petíciót, illetve egy levelet is írtak Sólyom László köztársasági elnöknek címezve.

A kiáltványban szerepel - egyebek mellett - hogy követelik az ország félrevezetéséért felelősök kizárását a közéletből, a magyar föld és otthonok védelmét, az oktatás és az egészségügy kiemelt állami támogatását, a közbiztonság megteremtését, magyar állampolgárságot a határon túli magyaroknak és hiteles tömegtájékoztatást, a sajtó függetlenségét.

Az államfőnek címzett levélben pedig azt kérik Sólyom Lászlótól, hogy éljen minden alkotmányos jogával és morális lehetőségével az előrehozott országgyűlési választások érdekében.

A levél aláírói közt szerepel - mások mellett - a Makovecz Imre nevével fémjelzett Magyarországért Egyesület, a MAGOSZ, a Magyar Szociális Fórum, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Polgári Körök Országos Szövetsége. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette a bejelentett rendezvényt.

Fontos tudnivaló: vasárnap este nyolcig nem lehet parkolni az Olof Palme sétány mindkét oldalán, a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti szervizút között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt balhé: Magyar Gárda és romatüntetés Ózdon

Rendbontás nélkül lezajlott a Jobbik és a Magyar Gárda által szervezett rendezvény, valamint az… Tovább olvasom