Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Véget ért a DVD-másolási ügy Kaliforniában

A DVD Copy Control Association (DVD CCA) visszavonta keresetét egy kaliforniai lakos ellen, akit azzal vádolt, hogy kereskedelmi titkot árult el, amikor közzétette honlapján a DVD másolásvédő CSS technológiát feltörő DeCSS programot.
A DVD CCA csütörtökön arra kérte a bíróságot, ejtse a vádat, amivel véget ért a négy éve tartó jogi küzdelem, amely összeugrasztotta a média ipart a technológiai cégekkel és a szellemi tulajdonjogi szakértőkkel, akik attól tartottak, hogy a DVD CCA győzelme törvényen kívül helyez az innováció és verseny szempontjából létfontosságú technikákat. A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a DVD CCA továbbra is fellép a CSS másolásvédő rendszer védelmében, annak jogosulatlan felhasználása ellen.

A döntés nem sokkal követte DeCSS szoftvert kifejlesztő Jon Lech Johansen felmentését, aki eredetileg azért készítette el a programot, hogy DVD-it lejátszhassa linuxos gépén. A DVD CCA közleménye mindazonáltal sikeresnek tekinti jogi harcukat, egyrészt mert sikerült megvédeniük a CSS-t, amely megmaradt a DVD-k szabványos másolásvédő eszközének, másrészt sikerült kimondatniuk a bírósággal, hogy a DeCSS közzétételét nem védi az amerikai alkotmány szólásszabadságról rendelkező első kiegészítése.

(Forrás: Számítástechnika.hu)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók szoftverre

Három megyei (pontosabban győri) nyertese van az Informatikai és Hírközlési Minisztérium… Tovább olvasom