Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Vége a szmogriadónak Budapesten

A főpolgármester kedden hajnalban megszüntette a szmogriadót Budapesten - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a fővárosi önkormányzat környezetvédelmi osztályvezetője.
Gonczlik Tamás hozzátette: az autóforgalom korlátozásának feloldására azért volt lehetőség, mert a levegő szállópor-szennyezettsége jelentősen csökkent az elmúlt 24 órában. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban várhatóan nem lesz szükség újabb szmogriadó elrendelésére.

Az elmúlt 24 órában a fővárosi mérőállomások egyikén sem haladta meg a szállópor-koncentrációja átlagértéke az egészségügyi határértéket. Már sem a riasztási, sem a tájékoztatási szintet nem éri el a szennyezettség, emiatt feloldották a fővárosi járműforgalom korlátozását, sőt a nyílt téri égetést sem tiltják. A következő napokban csapadékosabb idő várható, amely tovább csökkentheti a szállópor-szennyezést. A főpolgármester vasárnap rendelt el szmogriadót Budapesten, miután a szállópor koncentrációja két napon keresztül meghaladta az egészségre veszélyes értéket. A rendelet szerint páros napokon, a páros, míg a többi napon a páratlan rendszámú járművek közlekedhettek Budapesten. A főpolgármesteri hivatal közleményben köszönte meg a budapestiek és az ide látogatók megértését, a korlátozó intézkedések betartását és azt, hogy a rendkívüli helyzetben a közösségi közlekedést részesítették előnyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon is büntethetnek a szlovák rendőrök

„A magyar és a szlovák rendőrök a jövőben a másik ország területén 20 kilométerre a határoktól… Tovább olvasom