Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Vége a gyógyszerész-

kamara elleni pernek

Megszüntette az eljárást a Fővárosi Bíróság abban a perben, amelyet az egészségügyi miniszter indított a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) ellen – közölte a köztestület csütörtökön.
Molnár Lajos tárcavezető a tavaly szeptemberi gyógyszerész-kamarai nagygyűlést jogsértőnek tartva perelte be az MGYK-t – emlékeztet Horváth Tamás kamarai elnök közleménye.
„ (Molnár Lajos) véleménye szerint a Magyar Gyógyszerész Kamara azzal követett el jogsértést, hogy – szerinte – a kamara a »Gyógyszerellátás kérdései« című nemzetközi szakmapolitikai konferencián a gyógyszertárak működésének korlátozására, és ezáltal a működési engedélyben foglaltaktól való önkényes eltérésre ösztönözte a gyógyszerészeket” – írja közleményében a testület elnöke.
Az eljárást megszüntető Fővárosi Bíróság megállapította, hogy a kamara nem marasztalható el, mivel nem hozott törvénysértő határozatot, a rendezvény résztvevői szabadon fejtették ki véleményüket a kormányzati javaslatokról, amelyekről elmaradtak az érdemi egyeztetések. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Hóhér”: német ellenfél

A Pro-Box Promotion január 20-án, Pápán rendezi bemutatkozó gáláját, melynek programjában a veretlen… Tovább olvasom