Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

VB-vízum románoknak és bolgároknak a prostitúció miatt?

Ideiglenes vízumkötelezettség bevezetését fontolgatják Romániával és Bulgáriával szemben a nyári labdarúgó világbajnokság idejére az Európai Unióba. Az indok: szeretnék meggátolni a kelet-európai prostituáltak beáramlását Németországba.
Bár a két tagjelölt a tervek szerint 2007-ben csatlakozik az Európai Unióhoz, a szigorítást Németországban és Brüsszelben is indokoltnak tartják, hogy meggátolják a kelet-európai prostituáltak beáramlását Németországba. Franco Frattini igazságügyi EU-biztos júniusra és júliusra szólóan vezetne be vízumkötelezettséget a román és bolgár állampolgárokkal szemben. Szerinte az intézkedés - kiegészítve a fokozott határ menti fegyelemmel - segítené a "szörnyűséges bűntények" megelőzését, a prostitúcióval kapcsolatos probléma kezelését.

A világbajnokságra kiadandó külön tartózkodási engedély 45 napra szólna. Az Európai Bizottság az igazságügy-miniszterek április 27-i találkozójára terjeszt elő javaslatot, ennek részeként kerülhet terítékre az ideiglenes vízumkötelezettség bevezetésére vonatkozó ajánlás. Románia és Bulgária az Europol prostitúciós feketelistáján szerepel, Moldova Köztársasággal, Ukrajnával, Oroszországgal és Albániával együtt.

A hat ország közül négy esetében - a kivétel Románia és Bulgária - eleve vízumkötelezettség van érvényben. A hat országot az Europol 2005-ben jelölte meg "a szexuális kizsákmányolás céljával az EU-ba szállított áldozatok fő származási helyeként". Az Europol jegyzékében Németország fő célországként szerepel, a prostituáltak iránti kereslet pedig várhatóan jelentősen megnő az idén nyári labdarúgó világbajnokság idején, amikor várhatóan több millió futballrajongó tartózkodik majd Németországban.

"Kénytelenek vagyunk olyan harmadik országokkal szemben, amelyek a nő- és gyermekkereskedelem melegágyai" - mondta Franco Frattini. "Nem adhatok névsort, hiszen nem kívánok egyetlen lehetséges származási országot sem megszégyeníteni, de mindannyian tudjuk, hogy Európa keleti határvidéke a prostitúció egyik származási helye."

(Forrás: Csatlakozás)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetésről – vezetőknek

Vezetésről – vezetőknek címmel tart előadást hétfőn 15 órakor Goda Gyula vezetési tanácsadó a B… Tovább olvasom