Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Vaszary-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Vaszary János festőművész életművét mutatja be az a kiállítás, amely októberben nyílik meg Budapesten, az ötvenedik születésnapját ünneplő Magyar Nemzeti Galériában.
A kiállítás a külföldi és magyarországi gyűjteményekben őrzött legjelentősebb alkotásokból válogatva tekinti át az életművet. A tárlat csaknem kétszáz festményt, mintegy száz grafikát és több, a festőművész által tervezett iparművészeti tárgyat is felvonultat. Az átfogó jellegű válogatásban szerepelnek a művész realisztikus és posztimpresszionista hatású festményei, valamint az I. világháború idején, haditudósítóként készített, dokumentatív jellegű alkotásai is.

A Vaszary-tárlatot követően decemberben Zichy Mihály (1827-1906) festőművész életművéből nyílik az intézményben kiállítás, amelyre Szentpétervárról, az Ermitázsból egy, csaknem száz darabból álló kollekció érkezik.
A jövő évben Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából, a 2008-as magyarországi reneszánsz évhez kapcsolódóan, a késő reneszánsz alkotóinak munkáiból nyílik majd kiállítás a múzeumban.

(Forrás: Kultúra.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

edzőcsere csornán az újabb zakó után

Tovább olvasom