Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Vasárnaptól büntetik a BKV-megállókban dohányzókat

Vasárnaptól már büntetik a BKV-megállókban dohányzókat; a BKV addig mintegy ötezer figyelmeztető táblát helyez ki - közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója pénteken az MTI-vel.

A Fővárosi Közgyűlés december 15-ei ülésén egyhangúlag fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát, amelynek értelmében nem lehet majd rágyújtani az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogaskerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban.

Korábban a játszótereken, a környezetükben és az aluljárókban tiltották meg a fővárosi képviselők a dohányzást.

Vitézy Dávid az MTI-nek elmondta, hogy az első napokban a közterület-felügyelők először szóban figyelmeztetik a tiltott helyen dohányzókat, ám ha nem hagyják el a területet vagy nem nyomják el a csikket, akkor helyszíni bírságként 30 ezer forintot kell fizetniük. Szabálysértési eljárás keretében pedig akár 50 ezer forintra is büntethetik a tiltott helyen dohányzókat.

A BKV a főváros közigazgatási területén belül valamennyi BKV-megállóban kihelyezi a szabálysértésre figyelmeztető táblát. A dohányzási tilalom betartását kizárólag a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik majd.

A szabály értelmében tilos lesz dohányozni a megállók korláttal elválasztott részein, az érintett járdaszigeteken. A megállót jelző táblától számított, járműfajtánként eltérő nagyságú területen ugyancsak nem szabad dohányozni. Autóbusz és troli esetében csuklós járműveknél 2 méter széles és 18 méter hosszú ez a terület, egyéb járműveknél 2 méter széles és 12 méter hosszú, kettős megállóban pedig 2 méter széles és 36 méter hosszú. A villamosmegállóknál 2 méter széles és 35 méter hosszú a meghatározott terület, a HÉV-nél pedig 2 méter széles és 120 méter hosszú. Megtiltották a dohányzást az utasváró helyiségekben is.

Olvasóink írták

 • 7. miracle 2011. február 04. 15:35
  „Na ez nem mostanában lesz felfestve, főleg ott nem, ahol a külvárosban a pusztában a földön füvön áll az ember.
  Azt én is hiányolom, hogy csak szélcsendben vagy az út felé fordulva ellenszélben lehet bagzani.”
 • 6. janika 2011. február 04. 15:27
  „Így van ez, ha nem büntetik a hivatali hatalommal való visszaélést! Ész nélkül gyártják a rendeleteket, törvényeket,s nemcsak az emberi jogokat csorbítják, hanem ezekkel meglopják, kifosszák a védtelen embereket.”
 • 5. quaestor 2011. február 04. 14:59
  „Mérőszalag szükségtelen, mert állítólag fel lesz festve az "előtte" és "utána" határ sárga festékkel. Hogy aztán majd merre fúj a szél, azt az illetékesek rendszabályozzák majd a jövőben a következő testületi ülésen...”
 • 4. miracle 2011. február 04. 14:37
  „Mérőszalag lesz mindenkinél?”
 • 3. Madarász 2011. február 04. 13:11
  „Nagyon helyes! Győrben is be kéne vezetni, főleg a sofőr ne fújja tele a buszt füsttel!”
 • 2. pozdorja 2011. február 04. 12:07
  „Bármilyen hihetetlen a zemeberek elég nagy részét - köztük engem is - egyszerűen irritálja a dohányfüst. Én örülök neki.”
 • 1. janika 2011. február 04. 11:46
  „Vajon miért nem lehet e helyeken dohányozni? Miért ez a nagy tilalom? Most a füstölés csökkentése,vagy a takarótási spórolás a cél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szolgálaton kívüli rendőr nyerte az óvodai betörővel vívott futópárbajt

Egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el azt a férfit, aki egy szegedi óvodába próbált betörni péntekre virradó éjszaka. Tovább olvasom