Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Vasárnaptól a vasútvonalak mintegy felén változik a menetrend

Vasárnaptól a vasútvonalak mintegy felén változik a menetrend, ez a napi mintegy háromezer vonatból nagyságrendileg négyszázat érint.
Vasárnaptól a vasútvonalak mintegy felén változik a menetrend, ez a napi mintegy háromezer vonatból nagyságrendileg négyszázat érint - közölte a MÁV-Start Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Menetrendi szűkítés, és ezzel kevesebb induló járat várható 49 vasútvonalon, így egyebek mellett az Esztergom-Almásfüzitő, a Székesfehérvár-Komárom, a Szombathely-Nagykanizsa, a Budapest-Szombathely, a Budapest-Pécs, a Budapest-Hatvan-Sátoraljaújhely, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is.

A MÁV-Start közleményében hangsúlyozta: a kínálatszűkítések, illetve az egyéb módosítások részletes kidolgozásakor elsődleges szempont volt, hogy a vasúti személyszállítás teljesítménye a valós utazási igényekhez közelítsen, illetve a munkába és az iskolába járás megfelelő szintű kiszolgálásához továbbra is biztosítottak legyenek a vonatok.

A döntéshozatalt előzetes utasszámlálások előzték meg, és a megszüntetendő vonatok a kihasználatlannak bizonyult járatok közül kerültek ki. Az így felszabaduló járműveknek köszönhetően lehetőség nyílik a nagyobb utasforgalmú vonalakon közlekedő vonatok erősítésére.

Közölték, hogy a vonatközlekedés minden jelenleg működő vasútvonalon megmarad. Vasárnaptól a vonatokon Budapest és Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged viszonylatában - a megszűnő buszjáratok révén - várhatóan megnő az utasszám. A lehetőségekhez képest a MÁV ezeken a vonalon több kocsival közlekedteti szerelvényeit.

A MÁV-Start azt kéri az utasoktól, hogy mindenképpen tájékozódjanak indulás előtt a menetrendi változásokról, amelyek teljes listája megtalálható a cég honlapján (http://www.mav-start.hu), valamint az ingyenesen hozzáférhető kiskönyvből.

Olvasóink írták

 • 17. tovari 2012. április 13. 18:52
  „Megjegyzem a tömegközlekedés szándékos szétverése, züllesztése folyik, azaz folytatódik, csak most narancs ködben.
  Aztán majd haveroknak vagy egy kis baksisért külföldinek ellehet passzolni.
  Lásd magyar ipar, vagy legutóbb a MALÉV”
 • 16. zakarias3 2012. április 13. 15:43
  „9.Goldmund! Képzeld,hogy március 17.én szombaton,hosszú hétvégén a 8óra 51es-en nem három,hanem csak 2 szerelvény volt!Hát azt az utazást lehet mindennek nevezni,csak kúltúráltnak nem!Szabadhegy után már szinte nem is tudtak felszállni,Nyúlon volt két család,aki meg sem kísérelte a felszállást!Ez Magyarország 2012ben!Ebben az országban mindent meg lehet csinálni!Jó magasról /néznek/ a zemberekre!”
 • 15. Mankapunka 2012. április 13. 13:31
  „tovari

  Nem bírná a "gerincem" a rendőrséget. Már a háziorvosuk sem engedne tovább,mert alkalmatlannak találna.

  Nincs meg a "fizikai erőnlétem" hozzá. Valami van még?? Eu-ban már OKJ-s vizsga kell a libapásztornak is.”
 • 14. tovari 2012. április 13. 12:53
  „Mankapunka
  Lásd milyen rendes vagyok, adok én is egy tanácsot
  Mindig szidod a munkájukat végző rendőröket
  Tanácsom: változtass munkahelyet, nem kötelező gépjárművet vezetni!
  Elmehetsz libapásztornak is.”
 • 13. tovari 2012. április 13. 12:45
  „12. Mankapunka 2012.04.13. 12:32
  köszönöm építő jellegű tanácsod
  pancser”
 • 12. Mankapunka 2012. április 13. 12:32
  „tovari

  Akkor költözz be Győrbe. Vagy keress munkát vidéken.”
 • 11. Mankapunka 2012. április 13. 12:31
  „pemozsu

  Ingyen tanulsz az iskolában,és még sírsz,hogy 2 órát nyomorognod kell fél áron??? Rajtam múlna tehervagonokat kötnék még utána,és még oda is beengedném a népet.

  Most itt kitanulod magad,aztán meg lelépsz. Legközelebb ne menjünk ki érted az állomásra,hogy ne kelljen buszra szállnod,mert ott meg fűtés nincs???

  Leginkább a "Wir fahren für Audi and VW" vagonokat,mert azok jó tágasak.”
 • 10. tovari 2012. április 13. 12:26
  „7. gte325 2012.04.13. 09:36
  Bocs kimaradt hogy még Győrbe is be kell érnem vidékről
  Létszi ha olyan okos vagy, keres nekem olyan vidéki buszt szombati napon, ami beér 0444 re.
  segítek, az összes busz hajnali 5 után ér be”
 • 9. Goldmund 2012. április 13. 09:57
  „A Győr-Veszprém vonalon is tovább folytatódik a küzdelem a Bakonyba kirándulni akarók ellen.

  Reggeli kirándulóidőben már csak egy vonat van (régebben volt egy viszonylag korán Bakonyszentlászlóig és később Veszprémig). Délután visszafelé vagy fél négykor indul vissza az ember a Bakonyból vagy este 8-kor. Tehát kivették a fél 6-ost.
  Arról már nem szólnék, hogy jó időben a 3 kocsin (többre nem futotta???) milyen zsúfoltság volt odafelé a 8.51-esen. Visszafelé mindig a fél 6-ossal jöttünk, azon normális állapotok voltak - gondolom a tömeg a fél 4-essel jött vissza. Most vagy zsúfoltságban utazunk vissza is, vagy este negyed 10-re érünk Győrbe.

  VAGY BUSZOZUNK!
  VAGY AUTÓZUNK!
  MILYEN ÉRDEKES, HOGY AHOL A GySEV ÁTVETTE A VONALAKAT, OTT NINCS LEÉPÍTÉS, HANEM FEJLESZTÉS VAN!!!”
 • 8. goldboy 2012. április 13. 09:42
  „Ez nem megszorítás. Ez racionális döntés. Ugye, az ilyenek ellen vitték utcára a békés embereket. De ez más, hiszen ezt szeretett vezérünk és az ő kuszaszemű segédje hozza. Ez nem a vidék elsorvasztása. Ez az elmúlt 8 év hibája!
  Gyertek fityiszesek, magyarázzátok!”
 • 7. gte325 2012. április 13. 09:36
  „6. tovari 2012.04.13. 07:44 , pont van hozzá csatlakozás, úgy hogy ez hülye példa volt. (Győr 04:44 - Komárom 05:09, javaslom a menetrendből tájékozódj.) vagy te is a hasznos "jómunkásember réteghez tartozol, akik hajnali 9-kor járnak "dolgozni"? mert a menetrendeket általában rájuk szabják, a terhes nőkre, meg a nyugdíjasokra, munkába valóban lehetetlen tömegközlekedéssel eljutni.”
 • 6. tovari 2012. április 13. 07:44
  „Sokat járok Esztergomba
  Most egész nap 2 vonat fog menni közvetlenül Komáromból indulva
  az első 05:16 kor indul, megmondaná valaki, Győrből indulva hogyan érem el? mert a következő délután indul.
  Ja persze maradt a pesti átszállás háromszoros áron és négyszer annyi idővel.... /pesti tömegközlekedéssel a másik pu-ra/

  Miért érzem úgy hogy az a cél, hogy ne legyen utas, ezzel indokolva hogy végleg megszüntetik”
 • 5. tovari 2012. április 13. 07:13
  „"Az így felszabaduló járműveknek köszönhetően lehetőség nyílik a nagyobb utasforgalmú vonalakon közlekedő vonatok erősítésére. "

  Na persze a kispiros vonatokat berakják Győr -Budapest vagy Bécs-Budapest vonalra mi?
  hazudunk reggel, délben, este”
 • 4. urbaniastapista 2012. április 12. 22:33
  „A Csorna-Pápa vasúttal tett gyalázat kimaradt a cikkből, pedig a régióban van.”
 • 3. miracle 2012. április 12. 22:01
  „Újabb fideszes arcul köpjük saját magunkat akció, bár láthatóan nem zavarja őket, plusz simán le is tagadnák ill tagadják.”
 • 2. pemozsu 2012. április 12. 21:55
  „Igen! a lehetőségekhez képest több kocsival közlekedteti a máv a vonatait, hát erről tudnék mesélni, amikor a "marhavagonra" hasonlító zsúfolt vonat miatt emailt írtam, az volt a válasz, hogy nincs több kocsijuk. Hát akkor most egy hónap eltelte után vajon honnan lenne?
  Megint olyan hozott egy döntést, akinek a kocsi a seggére van nőve más meg fizessen és nyomorogjon, ha egyáltalán felfér a vonatra, álljon két órát, hogy tanulni mehessen. Ez Magyarország (így szeretlek :-((((((((((”
 • 1. dpista 2012. április 12. 19:55
  „Süket duma! Ugyanaz a banda hajtja végre az egészet, mint a 2007-es és a 2009-es bezárásokat. Csak szegfű helyett a rothadó narancs osztja az észt. Ja figyelembe vettek... Süket duma. Mindent titokban, egyeztetések nélkül. Az utasszámlálásokról ne is beszéljünk. Egy nagy 0 volt. Hazudnak össze-vissza. Semmiben sem különböziik ez a kormány mint az előző. Ja, hát ilyen pártkáderi múlttal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két holttestet találtak egy családi házban Tapolcán

A helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget Tapolcán, ahol otthonában találtak rá egy középkorú… Tovább olvasom