Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Vasárnap zár a mqjégpálya

Ma búcsúrendezvény tartanak, majd vasárnap bezár a soproni mqjégpálya. Idén a tavalyinál többen, mintegy hatvanezren keresték fel a létesítményt.
Mind népszerqbb a soproniak körében a mqjégpálya. Bár végleges adatok majd csak a vasárnapi zárás után várhatók, az már most látszik, hogy mintegy 28 ezer belépőt adtak el, bérletekből pedig 300-at. Mindehhez hozzá kell még tenni, délelőttönként az iskolások térítésmentesen használhatták a létesítményt.
– Az enyhe tél miatt a jég előállításának költségei is növekedtek – mondta el lapunknak Wischy Péter, a Sopron Holding Zrt. sportrészlegének vezetője. – 2005-ben nettó ötmillió forintba került a hqtés, idén ez várhatóan eléri hatmilliót. Az üzemeltetés összköltsége pedig huszonötmillió forint körül várható. Az elmúlt évben a mqjégpálya veszteséggel zárt, ugyanakkor úgy gondoljuk, szükség van a létesítményre. A látogatottsági adatok is bizonyítják, a soproniak szeretnek korcsolyázni. Az önkormányzat is támogat bennünket.
Wischy Pétertől megtudtuk továbbá, vasárnap lekapcsolják a berendezéseket, a jég elolvadásához néhány napra lesz szükség. Ezt követően szétszerelik a gépeket, valamint a sátrat. Az eszközöket idén októberig az Anger réti raktárban tárolják majd.
A Kisalföld információi szerint a mqjégpályát idén ősszel a mostani helyén, a stadion mellett állítják fel. Mindenestre a közeljövőben szeretnék megoldani végleges elhelyezését. Felmerült, hogy egy 2.500 négyzetméter hasznos alapterületq, könnyqszerkezetes csarnokot építenek fel. A létesítményben kap majd helyet a mqjégpálya. A nyári időszakban pedig koncerteket, kiállításokat vagy egyéb sporteseményeket is meg lehet rendezni itt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom