Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás kérdőiveit

Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.
Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet a https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen lehet kitölteni.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papír alapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet. A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van.

Olvasóink írták

 • 5. Tündenéne 2011. október 17. 11:46
  „Karcsika,

  nem írunk hozzá, nem javítunk bele, egyrészt, mert abszolút nem érdekel senki adata :) másrészt mert minek??? Nekünk és Önnek ezekből semmilyen előnye vagy hátránya nem származna, mivel visszaazonosíthatatlan. (Abban a percben, ahogy kijövök egy lakásból, tökéletesen elfelejtem az egész mindenséget, hiszen megyek a következőbe, és egy nap ha mondjuk járok úgy 20 lakásban, akkor már eléggé kavarognak bennem az adatok.)
  Mindket a felülvizsgáló ellenőriz, őket pedig a KSH munkatársai.”
 • 4. HarconaMarcos 2011. október 16. 20:56
  „Vagy ha nem bizalom, akkor no para! :-)
  Bárki olyan, akitől féltenéd az adataidat, az úgyis tudja. Három-négy adatbázisból minden összeszedhető, ami ezen az íven található.”
 • 3. misskittina30 2011. október 16. 20:49
  „1. Még ha írnának bele (amit kétlek) akkor se lenne semmi jelentősége.”
 • 2. mekkmester 2011. október 16. 20:08
  „Bizalom öreg...”
 • 1. Karcsika 2011. október 16. 15:48
  „Biztos, hogy a kézzel kitöltött lapokhoz nem írnak hozzá pl. Győrben?
  Nem húznak ki belőle semmit? Nem írják át?

  Van egy érzésem, hogy nem így van.
  Ki ellenőrzi őket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cégek háromnegyedének nincs szoftveres védelme

Jóllehet a magyar cégek 70 százaléka tart attól, hogy elveszít adatokat, háromnegyedük semmilyen… Tovább olvasom