Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás kérdőiveit

Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.
Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet a https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen lehet kitölteni.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papír alapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet. A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van.

Olvasóink írták

 • 5. Tündenéne 2011. október 17. 11:46
  „Karcsika,

  nem írunk hozzá, nem javítunk bele, egyrészt, mert abszolút nem érdekel senki adata :) másrészt mert minek??? Nekünk és Önnek ezekből semmilyen előnye vagy hátránya nem származna, mivel visszaazonosíthatatlan. (Abban a percben, ahogy kijövök egy lakásból, tökéletesen elfelejtem az egész mindenséget, hiszen megyek a következőbe, és egy nap ha mondjuk járok úgy 20 lakásban, akkor már eléggé kavarognak bennem az adatok.)
  Mindket a felülvizsgáló ellenőriz, őket pedig a KSH munkatársai.”
 • 4. HarconaMarcos 2011. október 16. 20:56
  „Vagy ha nem bizalom, akkor no para! :-)
  Bárki olyan, akitől féltenéd az adataidat, az úgyis tudja. Három-négy adatbázisból minden összeszedhető, ami ezen az íven található.”
 • 3. misskittina30 2011. október 16. 20:49
  „1. Még ha írnának bele (amit kétlek) akkor se lenne semmi jelentősége.”
 • 2. mekkmester 2011. október 16. 20:08
  „Bizalom öreg...”
 • 1. Karcsika 2011. október 16. 15:48
  „Biztos, hogy a kézzel kitöltött lapokhoz nem írnak hozzá pl. Győrben?
  Nem húznak ki belőle semmit? Nem írják át?

  Van egy érzésem, hogy nem így van.
  Ki ellenőrzi őket?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cégek háromnegyedének nincs szoftveres védelme

Jóllehet a magyar cégek 70 százaléka tart attól, hogy elveszít adatokat, háromnegyedük semmilyen… Tovább olvasom