Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Városrész épül a gyár helyén

Akár már a tavasszal megkezdődhet Győr történetének eddigi legnagyobb beruházása a Rába-gyár félmillió négyzetméter nagyságú területén. A százmilliárd forint értékű projekt eredményeképpen egy vadonatúj városrész jöhet létre ötezer lakással, áruházzal, iskolával és templommal.
Szabó József, a Rába rt. beszerzési és eszközgazdálkodási igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, rövidesen megállapodás születhet az izraeli Engel-csoport és a Rába rt. között a végleges tervről és a munkák indulásáról.
A Rába eltökélt szándéka, hogy kiköltözik reptéri telephelyére, s az így felszabaduló Budai úti félmillió négyzetméteren lakópark épülhetne. Az elképzelések szerint a lakások mellett egy áruházat, iskolát és templomot is terveznek a gyár helyére.
Steiner László, a Rába rt. vezérigazgatója úgy véli, reális az esély arra, hogy az itt felépülő ötezer lakásnak lesz piaca, mivel hazánk EU-csatlakozása után megnövekszik a minőségi lakások iránti igény. Különösen akkor, ha Szlovákia EU-csatlakozása is napirendre kerül, s Győr valódi regionális központtá válik. „ Meggyőződésem, rövidesen Magyarországon is eljön annak az ideje, amikor az ember nem ott él, ahol dolgozik, Nyugaton erre már számos példa van ” – érzékelteti Steiner László azt, hogy az ötezer lakás a győri Duna-parton vevőre találhat.
Az idén induló és nyolcéves futamidőre tervezett projektben az izraeli Engel-csoport mellett a Rába is befektetőként jelenne meg, részesedve annak hasznából.
– A közös projektből a végén majd természetesen kiszállunk, mint ahogy bizonyára kiszáll az Engel-csoport is, ha már sikerült mindent értékesíteni – fogalmazott Szabó József, aki elmondta azt is, a gyár egyes területei már most is üresek, így a megállapodás aláírása után és a rendezési tervek elfogadása esetén a munkák a nyár beállta előtt megindulhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Kerék Anikó

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom