Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Várhatóan január 15-én húzzák meg a ponthatárokat

Lejárt az adatmódosítás, a dokumentum pótlás és a sorrendmódosítás határideje a 2010 februárjában induló keresztféléves képzésekre felvételizőknek január 4-én.
A ponthatárok megállapítására várhatóan 2010. január 15-én kerül sor, aminek eredménye elsőként a Felvin olvasható majd, de az Oktatási Hivatal írásban is értesít minden jelentkezőt a besorolási döntésről.

Lezárult a 2010 februárjában induló keresztféléves képzések jelentkezési időszaka, január 4-től már nem változtathatnak felvételi papírjukon a jelentkezők. Ezt követően a felvételi ponthatárok megállapítása következik, aminek eredményét leghamarabb www.felvi.hu oldalon olvashatják majd a jelentkezők, január 15-én. A keresztfélévre jelentkezők a felvételi lapjukon megadott elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyernek felvételt, ahol elérték a megállapított ponthatárt. Nem nyerhetnek felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem azok, akik nem rendelkeznek a megjelölt képzéshez szükséges végzettséggel, nem érik el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot. Ez az alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva - 200 pont, a felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont. A felvételizők államilag finanszírozott formában csak mesterképzést vagy felsőfokú szakképzést jelölhettek meg a 2010-ben induló keresztfélévesre felvételi eljárásban.

Amennyiben a jelentkező felvételt nyert, a döntésről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvételt nyert jelentkezők.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium tájékoztatása szerint a februárban induló keresztféléves képzésekre kétszer annyian jelentkeztek, mint egy évvel ezelőtt, összesen 5758 felvételiző jelentkezett. Az összesen 12169 jelentkezést beadó felvételizők 80 százaléka mesterképzésre adta be jelentkezését, a november 15-i határidőre.

A megduplázódott jelentkezési számokból kiderül, hogy az alapképzésben végző, végzettek és a korábban főiskolai oklevelet szerzők jobban kihasználják a keresztféléves képzésre való jelentkezés lehetőségét, mint tavaly.

Forrás: www.edupress.hu 

Olvasóink írták

  • 1. bobo 2010. január 13. 00:55
    „Nem várhatóan, hanem 15-én pontosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig nincs megállapodás a BKV-nál

A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között… Tovább olvasom