Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Varga Mihály mielőbb megkezdené az IMF-tárgyalásokat

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokat június 1-jétől vezető Varga Mihály azon dolgozik majd, hogy mihamarabb meginduljanak a hivatalos megbeszélések Magyarország és a nemzetközi szervezetek között.
Az MTI-nek adott pénteki nyilatkozatában a Fellegi Tamást váltó politikus - aki jelenleg a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként - megtisztelőnek nevezte az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra való kormányfői felkérést, amelyet köszönettel elfogadott.

Kifejtette: a következő napokban konzultálni fog Fellegi Tamással a folyamatban lévő ügyekről, majd lezajlik köztük az átadás-átvétel is.

Az MTI kérdésére, hogy szerinte mikor kezdődhetnek meg a hivatalos tárgyalások az IMF-fel és az EU-val, Varga Mihály kijelentette: tájékozódni fog Fellegi Tamásnál, hogy hogyan látja, mire van reális esély, de - hangsúlyozta - "mint a magyar kormány jövőbeni megbízott főtárgyalója azon leszek, hogy a tárgyalások minél hamarabb meginduljanak". Az ezzel kapcsolatos hivatalos közlésnek azt kell majd tekinteni, ami a hivatalos megbeszélésen elhangzik - emelte ki, hozzátéve: "nem érzem azt, hogy megfelelő megoldás, ha a sajtón keresztül tájékozódunk egymás álláspontjáról". Személyesen szeretné megismerni a nemzetközi szervezetek véleményét - fűzte hozzá.

Varga Mihály szólt arról is, hogy a miniszterelnökségi államtitkári pozícióban őt követő Lázár Jánossal, a Fidesz mostani parlamenti frakcióvezetőjével már hétfőn megkezdi az egyeztetéseket a Miniszterelnökségen folyamatban lévő ügyekről. "Két ülésnyire ülünk egymástól a parlamentben: ezeket a megbeszéléseket már hétfőn el fogjuk kezdeni" - mondta, megjegyezve, hogy szerinte körülbelül két hét múlva megtörténhet az átadás-átvétel.

Fellegi Tamás az Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében arról írt, hogy elvégzettnek tekinti vállalt feladatát, május 15-i hatállyal felmentését kezdeményezte, és szeretne visszatérni a nemzetközi üzleti életbe. A kormányfő megköszönte az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter munkáját, és felkérte tanácsadójának.

Olvasóink írták

  • 1. load 2012. május 13. 08:03
    „"...mihamarabb meginduljanak a hivatalos megbeszélések Magyarország és a nemzetközi szervezetek között."
    Szegény Fellegi december óta ezt mantrázta, de majdnem félév kellett neki ahhoz, hogy rájöjjön - ha hiteles gazdasági szakember akar maradni - jobb kifarolni az egészből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8000 lengyelt vert át egy magyar csaló

Közel nyolcezer lengyel magán- és jogi személytől összesen mintegy 5 millió zlotyt (340 millió… Tovább olvasom