Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Varga Mihály: Gyurcsány nélkül nem lenne Magyar Gárda

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc magatartása váltotta ki a Magyar Gárda megalakulását - jelentette ki Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke vasárnap Budapesten.
"A tegnapi események mindenki számára világossá tehették, hogy Gyurcány Ferenc magatartása, Gyurcsány Ferenc személyisége az, ami alapvetően kiváltotta a Magyar Gárda megalakulását" - mondta sajtótájékoztatóján a politikus, aki szerint a jelenlegi miniszterelnök nélkül nem lenne Magyar Gárda, így azok is neki mondhatnak köszönetet, akik tiltakoznak ellene, és azok is, akik örülnek a létrejöttének.

Szerinte azért a miniszterelnök magatartása az oka a szervezet létrejöttének, mert folyamatosan hazudott az országnak és ez nem változott a őszödi beszéd óta, mert nem veszi figyelembe, hogy az országban hogyan vélekednek a kormányzásáról, és mert a reménytelen, kilátástalan helyzetbe került emberek valamilyen választ akarnak adni a megszorításokra.

Hangsúlyozta: a megszorítások "kőkeményen érintenek" sok-sok millió családot, több mint 3 millió ember él a létminimum környékén, ezek az emberek elkeseredettek, nem látnak kiutat mostani helyzetükre, így a társadalom bizonyos csoportjai úgy érzik, hogy részükről ez a megfelelő válasz.

Hozzátette: a Magyar Gárda megalakulásakor is arra hivatkoztak az alapítói, hogy Gyurcsány Ferenc magatartására akarnak választ adni.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc teljesen figyelmen kívül hagyja az országból felé érkező jelzéseket, így például az önkormányzati választások eredményét, amely a miniszterelnök személyiségére, magatartására, hatalomhoz való ragaszkodására adott válasz volt, vagy a népszavazást, amelyre nem akarja megadni a lehetőséget.

Kijelentette: egyre több honfitársunk számára világossá kell válnia, hogy a magyar társadalomban megjelenő akár anyagi, akár szellemi konfliktusok egyik nagyon fontos forrása Gyurcsány Ferenc, aki nem tud megoldást adni a válságra, magatartásával előidézi és provokálja ezeket a jelenségeket, és nem veszi figyelembe, hogy az emberek hogyan vélekednek a kormányzásáról.

Varga Mihály utalt arra: az MSZP hete óta riogatott azzal, hogy mi fog történni szombaton, de örömteli, hogy végül semmilyen rendkívüli eseményre nem került sor. Régi szocialista reflex, hogy amikor az ország válságban van és nem sikerül a problémákra megoldást találni, előveszik a riogatás és a félelemkeltés eszközét - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy mi a Fidesz álláspontja a Magyar Gárdáról, annak fényében, hogy Wittner Mária fideszes képviselő is megjelent a szombati avatáson, az alelnök azt mondta: szombaton több közleményt is kiadtak erről a témáról, amelyekben többi között felszólították a gárdistákat arra, hogy tartsák be az alkotmányt és a törvényeket, valamint felkérték a rendőrséget is, hogy tartassa be a törvényeket.

Varga Mihály szintén kérdésre azt mondta: Wittner Mária nem képviselte a Fideszt a Magyar Gárda megalakulásán, mert ha valaki képviselte volna, akkor arról hivatalosan döntenek, de ilyen nem történt.

Arra felvetésre, hogy Wittner Mária szereplése változtat-e a képviselő és a frakció viszonyán, Varga Mihály azt mondta: Wittner Mária 56-os halálraítélt volt, ezért kijár neki minden tisztelet, ahogyan Mécs Imrének is.

(Forrás: Hirado.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó és tíz baleset az M5-ösön

A hajnali bombariadó után sorozatos balesetek lassítják a forgalmat az M5-ös autópályán. Néhány órán… Tovább olvasom