Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Varázslatos wok

Wokban főzni gyorsan és könnyen lehet. Mégis sok háziasszony idegenkedik ettől az edénytől, pedig az ebben készített ételek a legegészségesebbek közé tartoznak.
Wokban állandóan kevergetve, rázogatva sütünk, az így készült ételek a rövid sütési idő miatt megtartják tápanyagtartalmukat, természetes ízüket és színüket.

A nemesacélból készült wok a legjobb. Egyenletesen melegszik fel és sokáig megtartja a hőmérsékletet. Első használat előtt alaposan mossuk ki forró vízzel és mosogatószerrel, majd szárítsuk meg! Ezután a főzőlapon melegítsük fel lassan, kenjük ki olajjal, s máris kezdhetjük a főzést. A wok állandóan szív magába zsiradékot (és ízt), ezért napról napra finomabb ételt tudunk benne készíteni. Ha ritkán használjuk, ajánlatos a mosogatás után egy puha konyharuha segítségével olajjal bedörzsölni.

Fontos, hogy az alapanyagokat készítsük elő megtisztítva és felaprítva, ugyanis hamar főnek-sülnek, és frissen, ropogósan kell az asztalra kerülniük. Mindent a lehető legkisebb falatokra kell darabolni. Jóllehet az előkészítés így időigényesebbé válik, az eredmény azonban kárpótol fáradságunkért. Az étel elkészítését a hosszabb főzési időt igénylő hozzávalókkal kezdjük és a zsengébb zöldségek a végén kerülnek az ételbe, hogy az összes alkotóelem egyszerre készüljön el. Természetesen külön-külön is piríthatjuk az egyes hozzávalókat. Ilyenkor ideiglenesen melegen tartjuk őket, és csak a végén kavarjuk össze a wokban. A zöldségeket csak a főzés végén sózzuk meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarok nélküli cipő

Új, gyógyhatású, könnyű lábbelit alkottak meg egy kelet-finnországi faluban, amely a mezítláb járást… Tovább olvasom