Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Vándorkiállítás

a rendőri túlkapásokról

A vitatott kiállítást nem a Fidesz rendelte meg, nem a Fidesz utasítására állították ki. Az egy fotós – igaz, elborzasztó – képeit tartalmazó vándortárlatot egy civil szervezet bocsátotta Csorna rendelkezésére – cáfolta Papp József szocialista képviselő állításait Gulyás Zoltán, a Fidesz választókerületi elnöke.
Amint arról beszámoltunk (Kisalföld, 2007. március 16. és 17., „Egy kiállítás miatt maradt el a koszorúzás”), Csornán a nemzeti ünnepen az MSZP nem vett részt a koszorúzáson egy, a tavaly októberi zavargásokat bemutató fotótárlat képei miatt. Papp József helyi szocialista pártelnök, országgyqlési képviselő sajtótájékoztatóján „rendőröket késelő vandálok” fotóiról beszélt.
– Az első pillantásra azt hittem, hogy feltámadt a volt polgármester lelkiismerete, és az „akinek inge, az vegye magára” elv alapján háborította fel az ominózus kiállítás – reagált Papp József szavaira Gulyás Zoltán. – Azután visszagondolva arra, hogy milyen lelkesen szavazta meg a vizitdíjat, az ápolási díjat, dobozdíjat és a szülővárosa Margit Kórháza tönkretételét, elvetettem ezt a lehetőséget. A másik változatot látom igaznak. Az „árokbetemető” politikus képe rajzolódik ki, aki polgármestersége utolsó nyolc éve alatt folyton az árkokat próbálta betemetni. Igaz, a betemetés előtt gondosan az árok aljára lökte, vagy szerette volna lökni a Fidesz képviselőit – fogalmazott.
Gulyás Zoltán hangsúlyozta: a fotóanyagot nem a Fidesz rendelte meg, nem a Fidesz utasítására állították ki. Egy fotós által készített – igaz, elborzasztó – képeket egy civil szervezet bocsátotta a város rendelkezésére. A vándorkiállítás, ami néhány napig volt látható Csornán, bemutatta a – rendőrség által is elismert – rendőri túlkapások következményeit. A koszorúzás pedig nem a kiállítás helyén, hanem szabad téren volt, tehát a koszorúzás közönsége még csak nem is láthatta a fotókat.
– Mivel a Fidesz eddig minden alkalommal részt vett a helyi koszorúzásokon, még akkor is, amikor a szónokok pártunkat bírálták, így mindez most csak újabb ürügy volt arra, hogy Papp József pocskondiázza a Fideszt, az ő és elvbarátai által söpredéknek nevezett kormányellenes tüntetőket, no és legfőképp Orbán Viktort – tette hozzá a választókerületi elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom