Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Vandálok rongálták meg a biciklitartókat

Sopronban megrongálták a Frankenburg úti kerékpáros-pihenőhely biciklitartóit. A vandalizmus visszaszorítása érdekében összefogásra lenne szükség.
A közterületi vandalizmus újabb soproni megnyilvánulásaként ismeretlenek betontömböstül forgatták ki a földből a Frankenburg úti kerékpáros-pihenőhely egyik fémből készült biciklitartóját. Feltehetően színesfémekre utazó tolvajok lehettek a tettesek, akik másik két tartót is megrongáltak. Elvinni azonban nem sikerült nekik a zsákmányt. Tavaly is történtek hasonló esetek, idén ez volt a negyedik. Az esetenkénti helyreállítás több tízezer forintba kerül.
Mint azt a városházán megtudtuk, a padokkal, asztalokkal, biciklitartókkal ellátott kerékpáros-pihenőhely kialakítása átlagban hatszázezer forintba kerül, tekintettel arra, hogy több helyen ivókutat is felszereltek, amelyek vízellátását, illetve vízelvezetését is meg kellett oldani.
– A köztéri vandalizmust a leghatékonyabban csak széles körű társadalmi összefogással szoríthatjuk vissza – vallják a városüzemeltetés munkatársai, akik több alkalommal jelezték a rendőrségnek és a polgárőrségnek a problémát. Szerintük a pihenőhelyek megrongálása nem annyira színesfémgyűjtésre, hanem egyszerűen a hétköznapi vandalizmusra vezethető vissza. Jó lenne, ha a környék lakói azonnal értesítenék a hatóságokat, ha újabb rombolással találkoznak.
Sopronban az új kerékpárút drága infotáblái úgy sikerültek, hogy a több négyzetméteres műanyag felületek instabilak, mert kispórolták a pár ezer forintos fa hátlapokat! A szél így száz-

ezres értékű kárt okozott! Szerintem nem a szél a hibás!
A Kisalföld utánajárt az olvasói SMS-ben felvetett kérdésnek:
– Eredetileg nem tábla, hanem vitrin szerepelt a feladatkiírásban, ezért már az átvételkor feljegyzést készítettünk a hiányosságról – mondta ezzel kapcsolatban Kerekes Attila, Sopron főmérnöke érdeklődésünkre. – A garanciális munkák keretében igényeljük a kivitelezőtől a cseréjüket, április végi határidővel – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asszony, akiben négy nő lakik

A nő annyi arcát mutatja, ahány tekintetben megfürdik. De az élet értelmét vagy a megismerés útját… Tovább olvasom