Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Van ketyerója? Jelentkezzen az I. Tokaj-hegyaljai Ketyeró Bemutatóra!

Házi készítésű, teherszállításra, esetleg talajművelésre is alkalmas munkagépekkel lehet nevezni a mádi ketyeró bemutatóra szeptember 2-ig.

 

 

Mád
I. Tokaj-hegyaljai Ketyeró Bemutató

2015.09. 04–05., péntek-szombat

Lovas kocsiból, ló nélkül, Pannónia motorral, Trabant-sebességváltóval, de áramvonalas felépítménnyel, és minden más alkatrészből, ami a kezük ügyébe került, építették a hetvenes-nyolcvanas években ügyes kezű falusi zsenik az úgynevezett ketyerókat, amelyek közül nem egy még ma is dolgozik a földeken.

Egzotikus műszaki megoldásaikkal, varázslatos kinézetükkel a vidéki utak jellegzetesen magyar szükségjárművei, még ma is ámulattal töltik el a nézőket. A Furmint Ünnep keretében megtartják az I. Tokaj-hegyaljai Ketyeró Bemutatót.

 

 

 

 

Képünk illusztráció. Fotó: sonline.hu/Gátl Kornél
Képünk illusztráció. Fotó: sonline.hu/Gátl Kornél

 


Nevezni a helyszínen, olyan házi készítésű, teherszállításra, esetleg talajművelésre is alkalmas munkagépekkel lehet, amelyeknek minimum két tengelye, legalább három kereke, robbanómotorja és saját erőátviteli rendszere (sebességváltó, kuplung stb.) van, és amely képes önerőből legalább 100 métert ma is megtenni.

 

 

 

 

Információ

Jelentkezni a 06-20/224-4295-ös telefonon, vagy a furmintunnepe@gmail.com címen lehet. A jelentkezéssel egy időben ugyanitt kell bejelenteni azt is, ha szükséges segítség a jármű Mádra szállításához. A kiállított járműveket a tulajdonosok mutatják be a Furmint Ünnepre összesereglett nézőknek és szakértő zsűri dönt arról, hogy kik a legjobbak, akik megnyerik a legjobb mádi borászok legjobb borait.

Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 2., 16 óra.

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyes búcsút vettek kollégái Haás Vander Pétertől

Legjobb barátja, Háda János mondott búcsúbeszédet a júliusban elhunyt Haás Vander Péter temetésén. Tovább olvasom