Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Van eredménye a rendszeres APEH-razziáknak

Van haszna a rendszeres és szigorú APEH-ellenőrzéseknek, példa erre a mai ónodi vásár is, ahol a revizorok "csak" két esetben nem kaptak nyugtát a próbavásárlások során. Más ellenőrzésekhez hasonlóan az itt vizsgált vásározók egyike sem tudta igazolni az áru eredetét.
Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának ellenőrei 24 vizsgálatot végeztek az ónodi vásárban, 19 esetben a számla- és nyugtaadás teljesítését, míg 5 esetben az áruk eredetét ellenőrizték - áll az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal mfor.hu-hoz eljuttatott sajótközleményében.

Az árueredet vizsgálatára szúrópróbaszerűen kiválasztott öt kereskedő egyike sem tudta a helyszínen igazolni termékeinek beszerzését, így őket - mulasztási bírság kiszabása mellett - beszerzési számláik utólagos bemutatására kötelezték. Azok, akik árujuk eredetét utólag sem tudják igazolni, a bírság mellett tevékenységük 12 napra történő felfüggesztésével is számolhatnak.

Furcsa módon az évek óta árusító vásározók közül öt árusnak még mindig meggyűlt a baja a nyugta, számla szabályos kiállításával.

Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának adóellenőrei, esetenként a pénzügyőr revizorokkal karöltve, rendszeresen ellenőrzik a havonta ismétlődő ónodi kirakodóvásár eladóit. Most elsődlegesen a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl a cipő- és textilkereskedők árujának eredetét firtatták az ellenőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuznyecova túl nagy falat volt Szávaynak

A negyeddöntőben búcsúzott egyesben Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az alig 19… Tovább olvasom