Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Vámszakmai napokat tartanak

Vámszakmai napokat rendeznek Sopronban, melyen dr. Nagy János, a VPOP országos parancsnoka, Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara országos elnöke és Kovács László, az unió vám- és adóügyi biztosa is felszólal. A fő téma Románia uniós csatlakozása.
Huszonkettedik alkalommal tartanak vámszakmai napokat Sopronban. A rendezvényen az utóbbi években életbe lépett új jogszabályokat, Románia és Bulgária uniós csatlakozása általi új feladatokat ismertették az ország több pontjáról érkezett dolgozókkal. – A szerkezeti változásokon kívül fontos kérdés még, miként tudjuk segíteni a magyarországi vállalkozók munkáját – mondta el Bók Mihály, a Vám-, Jövedéki- és Agrárszolgáltatók Szövetségének főtitkára.
Dr. Nagy János vezérőrnagy, a VPOP országos parancsnoka főként Románia uniós csatlakozása miatti új feladatokról beszélt. Mint kiemelte, a csatlakozás új határforgalmi egyezmény kimunkálását teszi szükségessé. Január elsejétől fokozott jövedéki ellenőrzést vezetnek be, és – a cigaretta magyarországi és romániai árának kölünbsége miatt – valószínűleg az uniós nyolcszáz helyett kétszáz szál behozatalát engedélyezik. A változás érinti a humánpolitikai területet is, munkahelyeket kénytelenek megszüntetni. A legtöbb munkatársnak már felajánlottak új beosztást, törekedtek a lakóhelyhez közel eső munkahely kiválasztására. Mások átképzéssel tölthetnek be más állást.
A vámszakmai rendezvény második napján, ma Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének előadását hallgatják meg a szakemberek Lobbitörvény, érdekérvényesítés, gazdaságpolitika címmel. Kovács László, az unió vám- és adóügyi biztosa a regisztrációs adóról, az uniós márkavédelemről és az áfacsalás elleni EU-s küzdelemről beszél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsává vált kötényében a kenyér

Hétszázhetvenöt éve, 1231. november 17-én halt meg Árpád-házi Szent Erzsébet (Türingiai Szent… Tovább olvasom