Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Változtatna a fizetőparkolás rendszerén?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, változtatna a fizetőparkolás rendszerén?

ÖSSZES EDDIG MEGJELENT KÉRDÉS/VÁLASZ ITT >>

Szeptember 27-ei (szerdai) kérdésünk:

Változtatna a fizetőparkolás rendszerén?

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Új parkolóhelyeket alakítunk ki a belváros mellett, például a Duna-parton. Mélygarázsokat akarunk építeni, így szabad kapacitásokhoz jutunk. A városvezetés által rossz helyre tervezett parkolóház kihasználtságán árengedményekkel, időnkénti ingyenességgel kívánunk javítani. Nem a büntetésekre, hanem a rendezett parkolási viszonyokra helyezzük a hangsúlyt.


Kovacsics Imre (független):
– Egyetlen pártnak sem sikerült megoldania a győri parkolási gondokat, amelyek nemcsak a belvárosban, hanem a lakótelepeken is egyre súlyosabbak. Egy új városvezetés kell, olyan, amelyik nem lepődik meg azon, hogy évek óta emelkedik a gépkocsik száma. Olyan csapat kell, amely erre fel tud készülni és európai módon tudja kezelni. Az a baj, hogy minden gondot utólag akartak orvosolni a leköszönő városvezetők, ahelyett, hogy elébe mentek volna kialakulásának.

Kun András (MSZP–SZDSZ):
– Az utak sétálásra és utazásra valók, nem parkolásra. Ezért kell még parkolóház (vállalkozói alapon), ezért írtunk elő az Árkádnak jelentős számú parkolóhely-létesítést. Támogatom a zárt parkoló hétvégi megnyitását, kezdeményeztem a kereskedők által vevőknek adható parkolási jegyek rendszerét. Az Árpád-tömbben kb. 120–150 parkolóval fogunk segíteni a belvárosban, de a többi városrészben is folytatjuk...


Schmidt Péter (független):
– A győri belvárosban szinte minden munkanapon, szombaton pedig különösen nehéz parkolóhelyet találni. Bár a parkolási díjak ügyében a győri közgyűlés dönt, én feltétlenül szeretném elérni, hogy a jobb kihasználtság érdekében szombatonként a parkolóház használata ingyenes legyen, a többi fizetős parkolóhelyen pedig a belvárosi kereskedőknél történő vásárlás ellenében kapott bonnal vagy utalvánnyal lehessen a parkolási díjat kiegyenlíteni.

Szabó József (MDF):
– A lakótelepeken kevés a hely, a belvárosban meg tarthatatlan a helyzet. Az ad hoc ötletek nem javították, de kiterjesztették a problémákat. Gyors megoldásként egy szakszerű átszervezés, végleges megoldásként átfogó igényfelmérés, nagy befogadóképességű mélygarázsok építése szükséges. Tudni kell: a házak lakóihoz autók tartoznak. Ahogy a hivatalokhoz, boltokhoz is. Hogy mennyi, az igenis kiszámítható.

Szeptember 28-ai (csütörtöki) kérdésünk:

Elégedett a győri köztisztasággal?

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom