Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Változtat kampányígéretein a kormány

A kormány változtat választási kampányígéretein, és átírja az adó- és járulékprogramokat - mondta a megbízott kancelláriaminiszter. Kiss Péter hozzátette: mindez a lakosság és a gazdálkodók nagyobb megterhelésével jár majd, de a nyugdíjak felzárkóztatásának és a minimálbér emelésének hároméves programja megmarad.
A kormány napokon belül "előáll a farbával", június 8-9-én megvitatják a kormányprogramot a Parlamentben, 10-én pedig az Országos Érdekegyeztető Tanács ülése elé kerül minden részlet. A többször is feltett kérdésre, hogy az elmúlt másfél hónapban miért változtattak a választási ígéreteken, és mikor döntötték el, hogy nem folytatódik az adócsökkentés, a miniszter nem adott egyenes választ, csak annyit mondott: nem akarják halasztgatni a "egyensúlyosabb" gazdaság kialakítását, s most minden intézkedést ennek a célnak rendelnek alá.

A hosszabb távú tervekről szólva azt tartotta a legfontosabbnak, hogy a költségvetési egyensúly megteremtésével "az ország visszanyerje döntési szuverenitását", és 2008-ra olyan helyzetbe kerüljön, mikor már nem a feltételektől, hanem saját döntésétől függ, hogy Magyarország 2010-ben csatlakozik-e az euróövezethez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen nyári szezonra számít?

Tovább olvasom