Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Változott az utazási térítés

Akik orvosilag igazoltan nem tudják igénybe venni a tömegközlekedést, és ezért az egészségügyi intézménybe gépkocsival utaztak idén május 1. és június 30. között, útiköltségükhöz kilométerenként 10,50 forint támogatásra jogosultak.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatása szerint azok a betegek, akik orvosilag igazoltan nem tudják igénybe venni a tömegközlekedést, és ezért az egészségügyi intézménybe – sajátos nevelésű gyermek esetében pedig gyógypedagógiai vagy oktatási intézménybe – gépkocsival utaztak idén május 1. és június 30. között, útiköltségükhöz kilométerenként 10,50 forint támogatásra jogosultak. A változás a tömegközlekedéssel közlekedőket nem érinti.

A kísérő költségtérítésében több változás is történt. Májusi utazásoknál, ha az utazási utalványon két kísérőt tüntettek fel, akkor még két kísérőnek fizethető ki az utazási költségtérítés. Június 1-jétől viszont kizárólag egy kísérőnek számolható el a költsége. Ha gépkocsival utaztak, a beteg és kísérője is 10,50 forint költségtérítésben részesül kilométerenként. Július 1-jétől a gépjárműves utazáskor a kísérőt költségtérítés nem illeti meg, viszont a beteg 21 forint támogatásban részesül kilométerenként. Ha tömegközlekedési eszközzel utaznak, és indokolt, egy kísérőnek térít a pénztár utazási költséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portugália önti formába a német elnökség reformszerződését

Mától lép hivatalba az Európai Unió új soros elnöksége. Portugália Németországot váltja, és a fő… Tovább olvasom