Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Változó buszmenetrend

Véget ért az iskolaszezon, kezdődik a vakáció – ez egyebek között azt is jelenti, hogy változik az autóbusz-menetrend. Ismét indulnak a balatoni járatok, több fontos változás lesz a helyközi menetrendben, s módosul a helyi járatú buszok menetrendje is.

Balatoni járatok

Június 15-től a Kisalföld Volán Rt. ismét közlekedteti Győrből a közkedvelt balatoni járatait. Mától a nyári tanszünetben minden reggel gyorsjárat indul Balatonfüredre és Siófokra, és a már megszokott menetrend szerint fog közlekedni a révfülöpi és a káptalanfüredi járat is.
A Siófokra induló járat már valóban gyorsjárat lesz, így 15 perccel korábban elérhető a Balaton, illetve Siófokról kedvezőbb továbbutazási lehetőségek nyílnak.
Balatonederics, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás naponta két járatpárral is elérhető, és egy újabb csatlakozás biztosításával Keszthelyről a délutáni órákban Balatonmáriára, Balatonfenyvesre, Fonyódra is el lehet jutni.

Fontosabb helyköziek

Idén (az EU-normákhoz igazodva) már nem május végén, június elején módosul a hivatalos helyközi autóbusz-menetrend, hanem csak december 15-én. A Kisalföld Volán az utazási igényekhez igazodva a nyári tanszünetre néhány helyközi járat közlekedését módosította.
A fontosabban között van például, hogy reggel és délután körjárat közlekedik Vámosszabadi, Nagybajcs útvonalon.
A délutáni órákban néhány Gönyűre induló járat összevontan közlekedik. Hasonló járatösszevonást és kisebb menetrend-módosítást végeztek a Felpécre, Kajárpécre induló délelőtti járatok esetében is. Délelőttönként két járattal kevesebb közlekedik Győr és Tét között. Szintén járatösszevonás van a Kunsziget – Mecsér vonalon az esti órákban.

Büfé igen és nem

Június 15-től a Mosonmagyaróvárról munkaszüneti napon 13.00 órakor Budapestre induló járat csak a „ hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon " közlekedik.
Július 1-jétől a Sopronból 18.05 órakor Bükre közlekedő járat csak a Szakony, büfé megállóhelyig közlekedik, egyidejűleg a Bükről 19.50 órakor Lövőre, illetve Zsirára közlekedő járat Szakony, büfé megállóhelyig nem közlekedik.
A sopronhorpácsi Autoliv Kft. munkarendjének megváltozása miatt a 7235 sz. Sopron – Lövő – Sopronhorpács – Szakony és a 7230 sz. Sopron – Lövő – Újkér – Iván autóbuszvonal munkásjáratainak menetrendje változik.

Járatfejlesztések Győrben

A győri helyi menetrend 2002. június 16-tól 2003. június 14-ig lesz érvényes. Az utazóközönség, valamint a gyárak, üzemek részéről beérkezett igényeket teljesítették.
Így például a 15G, 24, 24Y autóbuszok útvonalát meghosszabbították az Audi-gyár 5. sz. portájáig, ill. a 15G útvonalát megváltoztatva több üzem kiszolgálására nyílik lehetőség. Több autóbuszvonalnál sikerült járatfejlesztéseket végrehajtani. A 37. sz. gyirmóti vonalon 7 pluszjárat áll forgalomba, segítve ezzel a térség kiszolgálását.

A soproniak kérték

Sopronban régi kérést teljesítve a Ravazd utcai lakótelepre új vonalat indítanak 15-ös jelzéssel úgy, hogy a 2-es vonalon a Jereván-lakóteleptől a Lövér Szállóig közlekedő autóbuszok közül munkanapokon reggel 2 és délután 5 járatpárt a Ravazd utcai lakótelepig közlekedtetnek. Ezáltal a Lövérek felől a kórház, a temetők, a könyvtár és a gyermekotthon jobb megközelítésére van mód, de jobb eljutásra van lehetőség a Ravazd utca felől is a Várkerületre és a Lövérek irányába. Egyszerűbb lesz az utazás a Várkerületről a GySEV-pályaudvar és a Lövérek felé.
A változások között van többek között: a 12-es vonalon – a folyamatos igény hiánya miatt – az óránkénti Lövér Campingig közlekedő járatokat megszüntetik, a járatok csak a Kőszegi útig (volt Szigeti vendéglőig) közlekednek.
A menetrend-módosítás együttes hatásaként várhatóan a Várkerületen közlekedő járatoknál az autóbuszok követési ideje egyenletesebbé válik és a peremkerületek kiszolgálása javul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárnyitány a Széchenyi téren

Szombaton egész napos bulival köszönti a Győr TV a nyarat a győri Széchenyi téren. A látványosnak… Tovább olvasom