Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Változnak a dohánykereskedelem engedélyezésének szabályai

2013. július 1-jével jogszabályi változás miatt módosulnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok.
A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (közismertebb nevén a Trafiktörvény) szerint változnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok. Ennek értelmében 2013. július 1-jét követően a dohánytermékek kiskereskedelme csak vámhatósági engedély birtokában végezhető. Ez nem egyenlő a koncessziós szerződés megkötésével, tehát a koncesszió elnyerésével önmagában még nem lehet dohányterméket beszerezni, illetve forgalmazni - áll a NAV sajtóközleményében.

2013. május 1-je és 2013. június 30-a között a kereskedelmi tevékenységre vonatkozó általános szabályok betartása mellett lehetőség van a dohánybolt előzetes üzemeltetésére, amennyiben a dohánytermék-kiskereskedő – az egyébként 2013. július 1-jétől érvényes – vámhatósági engedélyét 2013. július 1-jét megelőzően (legkorábban 2013. május 1-jén) kézhez veszi. A dohánybolt előzetes üzemeltetésére a vámhatósági engedély birtokában is kizárólag akkor kerülhet sor, ha az engedéllyel rendelkező dohánytermék-kiskereskedő a dohánybolt előzetes üzemeltetésére irányuló szándékát az engedélyt kiadó vámhatóság felé bejelenti. A dohánybolt előzetes üzemeltetéséhez működési engedély nem szükséges.

Az engedélykérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok, illetve további információk megtalálhatók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjának (www.nav.gov.hu) főoldalán, a „Trafiktörvény" menüpont alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás Balatonlellén, a lakosság segítségét kéri a rendőrség

Fegyveres rablás történt péntek hajnalban Balatonlellén. Tovább olvasom