Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Változik a receptfelírás

A gyógyszergyártói árajánlatok nyilvánossá tétele, a generikus készítmények gyorsított befogadása mellett a gyógyszerfelírás rendjében és egyes vény nélküli készítmények patikán kívül forgalmazásában várhatók változások a jövőben – mondta Kökény Mihály.
A szocialista politikus tegnap elmondta: a változtatások egy részét az úgynevezett gyógyszer-gazdálkodási törvényben rögzítenék. A részletek kidolgozása a szaktárca feladata, és a törvényjavaslatot szándékaik szerint már őszi ülésszakán tárgyalhatná a parlament – mondta az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke. A változások között említette, hogy nyilvánosak lennének a jövőben a gyártói árajánlatok, a lejárt szabadalmi védettségű, generikus készítményeket (amelyek olcsóbbak a originális szereknél) gyorsabb ütemben fogadhatná be az egészségbiztosító a támogatotti körbe, de egyes szerek ki is kerülhetnek.
Kökény Mihály elmondása szerint a változtatások egyik lényege, hogy az indokolatlan gyógyszerforgalom növekedési ütemét megfékezzék.
Mikola István (Fidesz) átgondolásra javasolta a kormánynak azt a tervét, hogy egy számítógépes szoftver segítségével írjanak majd gyógyszert a jövőben a háziorvosok. Szerinte ez az orvosszakma degradálását jelentené. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom