Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Válságos az állapota Bujtor Istvánnak

A veszprémi Petőfi Színház igazgatóját néhány napja a helyi kórházban kezelik. A 67 éves színész-rendező állapotáról hivatalosan csak annyit lehet tudni, hogy válságos.


A múlt hét végén súlyos állapotban vitték kórházba a Pogány Madonna és a Hamis a baba rendezőjét, aki egy ideje bélpanaszokkal küzdött, a veszprémi kórházba is hasi fájdalmai miatt került.

Kezelése során komoly probléma merült fel, és a StoryOnline szerint a hétvégén újra kellett éleszteni. Ezt követően leálltak az agyi funkciói és kómába esett, írták. Ezt az Indexnek sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a veszprémi kórházban.

A színház kedden késő este a család felhatalmazása alapján annyit közölt, hogy súlyos fertőzés lépett fel a 67 éves színész, színházigazgató szervezetében. A veszprémi Petőfi Színház igazgatójának hozzátartozói csak annyi közöltek, hogy a művész szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, mely miatt a veszprémi kórházban kezelik.

Csütörtökön ülésezik a megyei közgyűlés kulturális bizottsága és várhatóan a színház gazdasági csoportvezetőjét bízzák meg az igazgató feladatainak ellátásával.A StoryOnline információi szerint a veszprémi Petőfi Színház igazgatója egy ideje bélpanaszokkal küzdött, a portál úgy tudja, hogy hasi fájdalmai miatt került kórházba néhány napja.

A hírek szerint a művészt hétvégén újra kellett éleszteni, ami után leálltak az agyi funkciói és kómába esett. Azóta megműtötték, de eredményre csak a napokban lehet számítani. Ezeket az információkat azonban senki nem erősítette meg. A család kérésére sem a kórház sem a színház nem nyilatkozott a 67 éves művész állapotáról.

Varga Róbert a teátrum sajtófőnöke is csak a hozzátartozók által megfogalmazott és a színházhoz eljuttatott közleményt mondta el, miszerint a művész szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, amely miatt Veszprémben kezelik. A család közleményében köszöni mindazoknak a támogatását, akik lélekben vele vannak.

A színházat fenntartó Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Talabér Márta azt mondta, az igazgató felépüléséig is gondoskodnak a vezetésről.
Csütörtökön ülésezik a kulturális bizottság és várhatóan a színház gazdasági vezetőjét bízzák meg az igazgató feladatainak ellátásával.

Bujtor István családjának közleménye szerint a művész állapotának alakulásáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A Veszprém Megyei Közgyűlés visszavárja a napokban kórházba került Bujtor  Istvánt, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóját - tudatta Talabér  Márta, a közgyűlés alelnöke szerdán az Önkormányzati Sajtószolgálat  (ÖS; http://onkormanyzat.mti.hu) portálon keresztül.   

"Reméljük, rövidesen ismét együtt dolgozhatunk a kiváló színésszel, direktorral. Vele vagyunk, szorítunk mielőbbi  felépüléséért!" – fogalmazott közleményében Talabér Márta.  

Hozzátette: a színház működésének zavartalansága érdekében  módosítani kell az intézmény szervezeti és működési szabályzatát; ez  a tervek szerint a közgyűlés Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi  Bizottsága csütörtöki ülésén megtörténik.  

"Erre azért van szükség, mert az igazgatót adott esetben  helyettesítő ügyvezető igazgatói állás nincs betöltve. A  helyettesítéssel kapcsolatos teendőket a gazdasági csoportvezető  végzi el a direktor felépüléséig" - indokolta a módosítást.  

Az MTI kedden adta hírül, hogy Bujtor Istvánt néhány napja a  veszprémi kórházban kezelik, állapota súlyos. A teátrum a család  felhatalmazása alapján annyit közölt, hogy súlyos fertőzés lépett  fel a 67 éves színész, rendező, színházigazgató szervezetében.  

A család jelezte: a művész egészségi állapotának alakulásáról a  későbbiekben újabb tájékoztatást ad. 


Korábban:

Bujtor Istvánt kórházban ápolják

Bujtor Istvánt, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóját, a Pogány madonna és a Hamis a baba rendezőjét néhány napja a veszprémi kórházban kezelik, állapota súlyos.

A 67 éves színidirektor állapotáról sem a család, sem a kórház, sem a színház, sem pedig az intézményt fenntartó Veszprém megyei közgyűlés vezetése nem akart nyilatkozni. Talabér Márta, a közgyűlés alelnöke annyit közölt, hogy a család szerdán közleményt fog kiadni Bujtor István egészségi állapotáról.

A színház kedden késő este a család felhatalmazása alapján annyit közölt, hogy súlyos fertőzés lépett fel a 67 éves színész, színházigazgató szervezetében.

Olvasóink írták

 • 5. CafeDiva 2009. augusztus 05. 21:42
  „Gondolunk Rád, jobbulásodért szorítunk!”
 • 4. Primax 2009. augusztus 05. 20:35
  „Jobbulást, Csöpi !”
 • 3. Truder 2009. augusztus 05. 17:14
  „Remélem felépül!!”
 • 2. marianna1211 2009. augusztus 05. 09:41
  „Mielőbbi felépülést kívánok a művész Úrnak. Nagyon szeretem a színészi alakításait és a rendezéseit, mindent, aminek részese volt. A családnak, a társulatának lelkierőt kívánok.”
 • 1. kubizo 2009. augusztus 05. 08:45
  „Mielőbbi gyógyulást kívánok a művésznek és családjának kitartást!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz: Szentgotthárdnál feloldották, Körmendnél elrendelték

Körmenden szerda este 350 centiméter a Rába vízszintje, a folyó ott várhatóan este tetőzik.… Tovább olvasom