Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Válságadót mihamarabb!

Már hétfőn elfogadhatja az Országgyűlés az úgynevezett válságadók bevezetéséről szóló kormánypárti képviselői önálló indítványt.
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság soron kívüli ülésén bejelentette, hogy még pénteken benyújtják a parlamentnek az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslatukat - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke a Fidesz kezdeményezésére összehívott házbizottsági ülés után.

Altorjai Anita elmondta, hogy - tekintettel az előterjesztésben szereplő törvényi határidőkre - a Fidesz-frakció a javaslat tárgyalása kapcsán házszabálytól való eltérést kér, azt kezdeményezve: jövő hétfőn kerüljön napirendre a törvényjavaslat, még aznap tárgyalják meg, és döntsenek is róla a képviselők.

A házszabálytól való eltérést nem támogatta az LMP, támogatta a KDNP és a Jobbik, az MSZP pedig azt ígérte, délután két óráig kialakítja álláspontját - fűzte hozzá.

Altorjai Anita megerősítette, hogy a kormány szombaton nyújtja be a 2011-es adótörvényekre vonatkozó javaslatát, amelynek sürgős tárgyalását kéri; a vita október 25-én kezdődik.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy további válságadókat szándékoznak bevezetni, amelyeket a távközlési, illetve telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek majd be a költségvetésbe három éven keresztül.

Olvasóink írták

 • 6. load 2010. október 20. 22:34
  „4. AranyKözépút
  "A bokrosi eszme megbukott."
  Ez így elég meredek kijelentésnek tűnik, amikor Merkel 80 milliárd eurós megszorító (költségvetés kiegyensúlyozó) csomagja után idén Németország az újraegyesítés utáni legnagyobb gazdasági növekedését produkálta.”
 • 5. öszödiböszme 2010. október 18. 19:43
  „Ámen! Kívánom hogy így legyen. Csak fenn áll a veszély, hogy nem ámulni fog Európa, hanem röhögni.”
 • 4. AranyKözépút 2010. október 18. 17:19
  „Nem fognak belebukni. Sőt! Európa is bámul csak, hogy itt a megoldás. Azt hiszitek elmennek majd a bankok:D Ugyan, ne röhögtessetek. Hát nem fognak lépni.A bokrosi eszme megbukott. Nincs más, csak a lakosság ingatlanjának adóztatása?!:D Hát nem, ehelyett valóban van más. Egy sokkal igazságosabb és több pénzt hozó módszer.”
 • 3. Primax 2010. október 17. 22:59
  „" Már hétfőn elfogadhatja az Országgyűlés..."
  Hamar - akár órák - születnek a döntések és a törvények.
  Kutyafuttában, érdemi viták, kontroll nélkül.
  Legalább hamarabb vége lesz ennek az ámokfutásnak.
  Lehet bármekkora a többségük, a narancsosok ebbe - simán - bele fognak bukni.
  Nem szabad a magántulajdonhoz nyúlni ( nyugdíjpénztárak ), ez még soha nem vezetett semmi jóra.”
 • 2. Boli 2010. október 17. 15:14
  „http://hvg.hu/gazdasag/20101017_tobb_marad_gazdagok_zsebeben”
 • 1. szocdem 2010. október 16. 18:59
  „Hogy követelik ezek a droidok az adóemelést!

  Iagaz őket nem zavarja, nem minimálbérből élnek, és nem is érdekli őket mi lesz a minimálbéresek, meg a családok tömegével... a segélyesekről nem is beszélve, akik máris olyan koldualamizsnát kapnak, hogy abból csak élni nem lehet..
  Fúj. Ez a sok hazugság, és ostobaság undorítóvá kezd nagyon válni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmillió a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak

Húszmillió forintot adományoz a Fővárosi Közgyűlés a vörösiszap-katasztrófa által sújtott települések megsegítésére. Tovább olvasom