Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Valóban biztonságos?

– Sem a pénzt, sem az adatot nem jó elveszíteni – hirdeti a BITSEC 2004 elnevezésű IT biztonságtechnikai roadshow szervezőgárdája.
Az utazó informatikai konferencia első állomására tegnap Győrbe érkezett. A kereskedelmi és iparkamara székházában a Kisalföld támogatásával zajlott tanácskozáson komplex adatvédelmi megoldásokat mutattak be. A konferencia vezető előadója Novák Zsolt, az EMJ Hungary képviseletében autós hasonlattal igyekezett érzékeltetni a számítógépekben tárolt adatok védelméhez javasolt kiadások arányait:

– Nagyjából mindenki jól érzékeli, hogy a húszezer forintos Trabant, illetve a húszmilliós luxuskocsi védelmére mekkora összeget érdemes költeni – mondta. Az adatok – és nem a számítógép! – esetében már más a helyzet. – Valamilyen adatvédelemmel ma már minden felhasználó rendelkezik, a kérdés, hogy az valóban azt nyújtja-e, amit elvár tőle – tette hozzá.

A hallgatóság célszerűen elsősorban a kereskedői hálózatból és a kifejezetten nagyméretű végfelhasználókból verbuválódott, bár Novák Zsolt elmondta, komplex adatvédelmi rendszereik között a családi számítógépekre is létezik megfizethető megoldás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszáz településnek félmilliárd forint

Az Országgyűlés Önkormányzati Bizottsága jövő hétfőn dönt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű… Tovább olvasom