Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Valló Péter nem pályázott

Valló Péter, az országos hírű, elismert rendező nem pályázott a soproni Petőfi Színház vezetői állására, holott megbízott színidirektorként Mikó István után ő vette át az irányítást.
Valló Péter megbízott direktorként követte Mikó Istvánt az igazgatói székben.
Megint új vezetője lesz a Petőfi Színháznak. Ez már biztosnak látszik, miután decemberben lejárt a Pro Kultúra Sopron Kht. által a színház művészeti vezetői állására kiírt pályázat határideje, s a jelenlegi vezető, Valló Péter nem nyújtott be pályázatot.
Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta, a decemberi határidőre öten nyújtottak be pályázatot a művészeti vezetői állásra (hogy kik, azt nem árulhatta el az ügyvezető), ám nincs köztük Valló Péteré, aki tavaly januártól megbízott színidirektorként dolgozott a Petőfi Színházban.
A pályázatokat még e hónapban véleményezi az önkormányzat kulturális bizottsága, s várhatóan még január végén a közgyűlés dönt az új igazgató személyéről.
Szerettük volna megkérdezni Valló Pétert, hogy soproni sikerei után miért nem pályázott a színidirektori állásra, ám ő csak később kíván erről nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a diósgyőri DAM Steel kohó

Veszteséges gazdálkodás miatt leállította a termelést a diósgyőri DAM Steel Rt. Ezt rendkívüli… Tovább olvasom