Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Vállalkozók teljes körű kiszolgálása

Március óta új igazgató irányítja a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítványt. Ám a vezetőváltás nem jelent programváltozást: az alapítvány irodáiban a gazdaság alakulásához igazodó tanácsadás várja a vállalkozókat.
Dr. Iváncsics János a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) megalakulásakor került az akkoriban tömegesen „ vízre szálló " egyéni és kisvállalkozásokat világítótoronyként segítő szervezethez. Az agrármérnöki és közgazdasági diplomával rendelkező szakember először az egyik területi irodát vezette, az elmúlt évtized nagyobb részében pedig hálózati igazgatóként dolgozott. Márciusi előléptetése így az alapítvány eddigi törekvéseinek folytatását biztosítja. Az új ügyvezető igazgató fontosnak tartja a kezdetekkor bevezetett programok továbbműködtetését: a városokban található tanácsadó irodák fenntartását, a nyelvi és a számítógépes tanfolyamok szervezését, a 6 millió forint felső határú, 5 év futamidejű mikrohitelezés lebonyolítását. Tavaly például 98 pályázatot fogadott el a mikrohitel megyénkbeli döntőbizottsága, ennek révén a vállalkozások összesen 257 millió forint kölcsönhöz jutottak és az igénylők száma azóta is nőtt.

Megújuló tanácsadás

A tanácsadás persze az első idők óta jelentősen átalakult. A gazdasági viszonyokkal együtt változott és hozzáigazodott a vállalkozások fejlődéséhez. Az önalkalmazók kezdetben a vállalkozásindítás jogi, adóügyi vonatkozásai miatt fordultak az irodák dolgozóihoz, napjainkban azonban egyre inkább a forrásszerzés és a fejlesztési, beruházási lehetőségek érdeklik őket. Az alapítvány szakemberei pedig e témákban megkönnyíthetik a dolgukat. Pályázati lehetőségeket tudnak ajánlani és a pályamunkák elkészítését is vállalják, hiszen egy-egy projekt megfogalmazása, számszerű tervének összeállítása, végrehajtása, elszámolása az egyre szigorodó feltételek mellett gyakorlatot kíván. Szintén a változó igényekhez igazodva bővíti az alapítvány oktatási tevékenységét képzettséget adó tanfolyamokkal. A tervek között számítástechnikai, kereskedelmi és marketingmenedzser-képzések szerepelnek.

Szolgáltatásbővülés

A fejlesztések megvalósításához jó alapot teremtenek a KVA korszerű számítógépekkel, berendezésekkel felszerelt oktatótermei és az a kapcsolat, amit a vállalkozók széles rétegeivel alakított ki. Létrehozása óta a hálózat megyénkbeli irodáit ügyfélként vagy szolgáltatást igénybe véve ezrek ismerték meg. Többségük ráadásul rendszeresen visszatér a tanácsadó szakemberekhez segítségüket kérve. Ennek ellenére dr. Iváncsics János arra törekszik, hogy az alapítvány információs szolgáltatásait még hatékonyabbá tegye. E szándék megvalósításának első lépéseként nyílt meg nemrégiben Győrött a Kommunikációs Stúdió, mely az informatika legkorszerűbb formáihoz biztosít hozzáférést.
Nagy segítséget jelenthet a KVA azon programja is, melynek keretében Csornán, a volt laktanyában inkubátorházat hoznak létre, ahol a kezdő vállalkozások megerősödésükig helyet kapnak.
Lehetőséget nyújt arra, hogy vállalkozók felkészüljenek az internetes gazdaságra, a cégek on-line terjeszkedésére, az elektronikus kommunikációra, ezért Mosonmagyaróváron és Sopronban is hasonlót akar berendezni az alapítvány.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandolás: nem olcsó mulatság

Hiába volt szerdán Sopronban kánikulai meleg, a Fertő tavi strandon csak néhány százan élvezték a… Tovább olvasom