Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Vállalkozói övezetet alakítanak ki

Nagycenk nyugati térségében vállalkozói övezet létrehozását tervezi az önkormányzat. A telket gazdasági és vidékfejlesztési céllal az államtól kapja az önkormányzat.
– Nagycenk rendezési terve 2003 óta gazdasági beruházási területként tartja nyilván a falu nyugati határában állami tulajdonban lévő húszhektáros szántót – mondta Udvardi Imréné polgármester. – Időközben célegyenesbe érkezett az ügy: lezajlott az adott rész termelésből való kivonása, belterületté nyilvánítása. A húsz hektár ütemezett megosztásának folyamata is befejezéshez közeledik a soproni építésügyi hatóságnál. A napokban várjuk az utolsó szakaszra vonatkozó határozatot. Ennek birtokában elhárul minden akadály, és az önkormányzat – gazdasági és vidékfejlesztési céllal – megkaphatja a földterületet az államtól.
– Kapuváron márciusban találkoztam Gráf József agrárminiszterrel és kabinetfőnökével, Sirman Ferenccel – folytatta Udvardi Imréné. – Kértem őket, támogassák ügyünket, hogy mielőbb megkaphassuk a húsz hektárt. A minisztérium értesítése szerint még ebben a hónapban önkormányzati tulajdonba kerülhet a terület.
A községvezetés addig is tárgyalásokat folytat az egyik pénzintézettel, amely vállalja az övezet inkubátorházának és más létesítményeinek megépítését. Ezeket a vállalkozások majd bérelhetik. Az összefüggő területet alkotó, felparcellázott húsz hektár a betelepülni szándékozó cégek, vállalkozások igényei szerint összevonásokkal, illetve megosztásokkal tovább alakítható.
– Eddig szép érdeklődés mutatkozik a gazdasági övezet iránt, még Ausztriából is – hangoztatta a polgármester. – Mihelyt lezajlik a tulajdonváltási procedúra, a Nagycenkre jövő vállalkozásokat az önkormányzat mindkét fél számára kedvező telekárakkal fogja segíteni. Szeretnénk, ha minél előbb elkezdhetnénk a zóna betelepítését, hiszen ez nemcsak a helyiek és a környékbeliek foglalkoztatottságának növekedését, hanem megugró helyiadó-bevételeket is eredményezne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom