Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Válik a Semmelweis és a Testnevelési Egyetem

A vagyonmegosztás nem okoz gondot, a vagyontárgyakról, ingatlanokról nincs vita, megegyeztek a források megosztásáról is.
Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbenz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön.

Tájékoztatásuk szerint a Testnevelési Egyetem létrejötte a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény alapján megy végbe, a vonatkozó kormányrendelet elfogadása a napokban megtörténik.

Jelezték: a rektori pályázat megjelenése a jövő hét folyamán várható, az új rektor december közepén léphet majd hivatalába, miután az intézmény szenátusa megválasztja.

Az átmeneti időszakra, szeptember 1-jétől az ideiglenes intézményvezetői feladatok ellátására Sterbencz Tamás, a Testnevelési és Sporttudományi Kar tanszékvezető egyetemi docense kapott megbízást - közölte az államtitkárság.

Szél Ágoston, a SE rektora szerdán arról tájékoztatta az MTI-t: nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek (SE) a testnevelési kar szeptemberi leválása, sem az intézmény működése, sem a gazdálkodás szempontjából. Szél Ágoston kiemelte: bíznak abban, hogy - bár erről a felsőoktatási törvény nem rendelkezik - a leválás jogutódlással történik majd, és a két egyetem azt örökli meg, ami a saját ügyeivel kapcsolatos.

Az intézményvezető kifejtette: a vagyonmegosztás nem okoz gondot, a vagyontárgyakról, ingatlanokról nincs vita.

Mészáros György, a kar leválásáért felelős rektori biztos azt mondta, a kar 96 oktatója és 161 nem oktatói státusban lévő alkalmazottja időben értesítést kapott arról, hogy az új munkáltatójuk a Testnevelési Egyetem lesz.

Megegyeztek a források megosztásáról is, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is jóváhagyta, az induláshoz szükséges pénzügyi feltételek adottak lesznek. Az infrastruktúra és a kollégium működtetése megoldott - jelezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levélben osztotta ki Orbán Viktort egy norvég miniszter

Vidar Helgesen, Norvégia európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint a magyar kormány hátat… Tovább olvasom