Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Választókerületi felelősöket nevez ki az MSZP

Mind a 106 egyéni körzetben választókerületi felelősöket nevez ki az MSZP elnöksége szeptember végéig, a szocialisták ezzel megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra.
Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető csütörtökön újságíróknak elmondta: a választókerületi felelősök többsége a szocialista párt egyéni jelöltje lehet 2014-ben, ehhez azonban teljesíteniük kell azokat a feladatokat, amelyeket részletesen meghatároznak számukra. Feladatuk lesz a többi között a választási felkészülés koordinálása, helyi politikai akciók szervezése.

A pártelnök tudatta: ősszel mind a 106 egyéni választókerületet felkeresi, hogy részletesen is megbeszéljék az elvégzendő feladatokat, amelyek teljesítését ellenőrizni fogják. Mivel a következő voksolást az egyéni választókerületekben kell megnyerni, a választókerületi felelősöktől elvárja, hogy "felszántsák" körzetüket - jelezte, hozzáfűzve, hogy a teljesítménykényszer miatt senki sem érezheti bebetonozva a pozícióját.

Hangsúlyozta, hogy az MSZP sosem fogott még hozzá a választási felkészüléshez ilyen hamar. Mostanra viszont elkészült az ehhez szükséges stratégia és a megyei szervezetek állapotfelmérése. Kitért arra, hogy folytatódik az a képzési program is, amelynek részeként eddig az MSZP vezetőit készítették fel nyilvános szerepléseikre, de ezt a tréninget az egyéni jelöltekre is kiterjesztik majd.

Beszámolt arról, hogy az MSZP ősszel már ismertetett Kelet-Magyarország-programja és Budapest-stratégiája után programot készít a nyugat-magyarországi és a dél-dunántúli régió számára, valamint a balatoni térség fejlesztésére. Emellett egy konferenciasorozat részeként részletes gazdasági terveiket is nyilvánosságra hozzák szeptember végéig. A mindezekből összeálló Ajánlat Magyarországnak elnevezésű pártprogramot - amelynek vázlatát már bemutatták - március 15-ig véglegesítik.

Mesterházy Attila arról is beszélt: bár az MSZP változatlanul ellenzi, hogy a választási részvételt előzetes regisztrációhoz kössék, arra számítanak, hogy a Fidesz-KDNP emellett dönt. A szocialisták ezért külön stratégiával és kampánnyal készülnek a regisztrációra, tudva, hogy emiatt a megszokottnál korábban kezdődik majd a kortesekdés.

Kérdésre válaszolva kifejtette: úgy gondolja, ha kell, az MSZP egyedül is képes a kormányváltásra, de továbbra is készek a programalapú együttműködésre más demokratikus szervezetekkel, pártokkal. "A szövetséggel egy probléma van (...), hogy van egy demokratikus ellenzéki párt, amelyik nem akar együttműködni: az LMP. (...) Mi tiszteletben tartjuk az LMP-nek ezt a döntését, nem is tehetünk mást" - mondta, hangsúlyozva, ez nem változtat a nyitottságukon.

Arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy az MSZP egy párton kívüli kormányfőjelöltet támogasson - akár Bajnai Gordont -, úgy válaszolt: 2014-ben az lesz a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje, akivel nyerni lehet, de hogy erre ki a legalkalmasabb, ma még nem tudni.

Olvasóink írták

 • 3. embertelen 2012. augusztus 17. 13:06
  „1.load Igazad van, késésben vannak, de ami késik nem múlik, mondja a mondás. 2014-ben még mindig Orbán fog győzni, szándékosan írtam, hogy nem a fidesz, mert a fidesz rosszul fog állni, de Orbán királyt még mindig szereti a nép. 2018-ban viszont úgy el fogják ezt bandát tüntetni, hogy jöhetnek majd az mszpés Budai Gyulák Orbánt és társait börtönbe vetni azért a sok galádságért, amit már eddig is tettek!”
 • 2. Pretorianus 2012. augusztus 17. 07:31
  „Aztán majd jönnek a tömb bizalmik...:)))”
 • 1. load 2012. augusztus 16. 21:40
  „Nagyjából 12 évet késtek a Fideszhez képest.
  Sok szerencsét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 10 milliárdos pályázati forrás kulturális intézményeknek

Újabb 10 milliárd forintos keret nyílik meg a kulturális intézményrendszer számára az Új Széchenyi Terv fejlesztési forrásaiból egy forrásátcsoportosításról szóló kormányhatározatnak köszönhetően. Tovább olvasom