Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Választás búcsú napján

Október elseje, az önkormányzati választások napja néhány szigetközi településen egybeesik a falusi búcsúval. Ez fejtörést okozott az egyházközösségi vezetőknek: Cikolaszigeten például a halasztás is szóba került, ám végül maradt az eredeti időpont.
Dodzsem, céllövölde, családi ebéd és esti bál: a hétvégi búcsúnapon azonban polgármestert is választanak a szigetközi településeken. Emiatt aggódtak Cikolaszigeten: sokáig úgy tűnt, egy héttel korábban tartják a búcsút, ám végül maradtak az eredeti időpontnál.
Korábban választások napján még szesztilalom is volt, búcsút pedig végképp nem rendeztek – pró és kontra hangzottak el az érvek a cikolaszigeti sátoros ünnep megrendezése kapcsán a községben. A helyi egyházközösségnél is beszéltek a kérdésről, s néhány héttel ezelőtt úgy tűnt, egy héttel korábban rendezik meg idén a búcsút, hisz attól féltek, emiatt kevesen mennek majd el szavazni. Cikolaszigeten egyébként a kultúrház – ahol le lehet adni a szavazatokat – ötszáz méterre van a forgatagtól, így nem zavarhatja a választási bizottság tagjait a vásári zene. Emiatt is a többség végül úgy szavazott, hogy marad az idei búcsú napja október elseje.
Aznap még egy helyen, a közigazgatásilag Dunakilitihez tartozó Tejfaluszigeten tartanak búcsút. A százhúsz lelkes kistelepülésen azonban vásári forgatag nem zavarja a referendumot, itt ugyanis csak egy – a bál helyszínéül szolgáló – sátrat állítanak fel a központban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom