Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Választás: 358 ezer értesítőt küldenek

Győr-Moson-Sopron - Ezen a héten kézbesítik az ország több mint 8 millió, Győr-Moson-Sopron megye 358 ezer választópolgárának a június 7-i európai parlamenti választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt – tájékoztatta a Kisalföldet Debreczeniné Pócza Márta, a területi választási iroda vezetőjének jogi helyettese.
A névjegyzéket április 8-tól 15-ig teszik közszemlére a helyi választási irodákban, azaz a polgármesteri hivatalokban. Akik valamelyik külképviseleten kívánnak szavazni, azok személyesen vagy meghatalmazott útján május 22-ig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. Ez ajánlott levélben is kérhető úgy, hogy legkésőbb május 22-ig megérkezzen a helyi választási irodába.

Azok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak a lakóhelyükön, de élni kívánnak a szavazás jogával, június 5-én 16 óráig kérhetik a lakóhely szerint illetékes jegyzőtől az igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján.

Ajánlott levélben pedig úgy kell kérni az igazolást, hogy az legkésőbb június 2-ig megérkezzen az illetékes választási irodához.

A választópolgárok az értesítőszelvénnyel együtt kapják meg az ajánlószelvényt. A választáson listát állítani szándékozó pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, amit május 8-ig kell benyújtaniuk az Országos Választási Bizottsághoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz az üzemanyag

A múlt heti 6–6 forintos árnövekedés után holnap 2–2 forinttal csökken az üzemanyagok… Tovább olvasom